Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ???


της Νέας Δημοκρατίας
που την ακούω από το 1981.

Λαϊκισμός: Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια είναι ο έπαινος, η ανοχή και επιβράβευση της οδού της ήσσονος προσπαθείας, η κολακεία των αδυναμιών και ελαττωμάτων του λαού, και η υιοθέτηση θέσεων και τάσεων που τον ευχαριστούν και απαντούν στο συναίσθημά του χωρίς να τον ωφελούν, ή που να τον βλάπτουν μακροπρόθεσμα, με μοναδικό πάντα σκοπό την εξασφάλιση της εύνοιάς του. Ο λαϊκισμός είναι μια εσκεμμένη ανειλικρίνεια, ένα δημόσιο ψέμα για ιδιωτικά οφέλη. Εξ ορισμού, ο λαός είναι ο πελάτης του λαϊκιστή και η σχέση μεταξύ τους πελατειακή. Αυτός ο όρος έγινε περισσότερο γνωστός στους Έλληνες μετά το 1981 όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία της διακυβέρνησης του τόπου όρος αυτός εφευρέθηκε από την Νέα Δημοκρατία για να αντικρούσει το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνική πολιτική που εφάρμοσε από το 1981 και μετά,και την εξέθετε στα μάτια της κοινωνίας για τόσα χρόνια ,

Που η παράταξη της δεξιάς κυβερνούσε τον τόπο και η λέξη ΛΑΟΣ για αυτήν ήταν απαγορευμένη και όποιος τολμούσε να την απαγγείλει θεωρούνταν αριστερός,και μίασμα της κοινωνίας,που αυτή την κοινωνία την έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια.

Από το 1981 και μετά πως θα μπορούσε να κάνει αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ που δεν είχε κυβερνήσει ποτέ πριν?Μπορούσε? Τι να του χρέωνε?Οι εγκέφαλοι της λοιπόν βρήκαν τον όρο του Λαϊκισμού και φρόντισαν να τον διαδώσουν σε όλους τους ψηφοφόρους τους,χωρίς να γνωρίζουν την έννοια. Έτσι στα χωριά μας ακούγαμε τον τσομπάνη Νεοδημοκράτη να βρίζει τον τσομπάνη Πασοκατζή λαϊκιστή Ήταν το άλλοθι τους,η απάντηση τους στις ερωτήσεις των ψηφοφόρων τους που τους κοιτούσαν στα μάτια και τους έλεγαν:-Γιατί εσείς μας δίνατε αγροτική σύνταξη 6000 δρχ και στα δύο άτομα και αυτός μας δίνει 6000 ευρώ το άτομο?-Γιατί εσείς μας δίνατε μεροκάματο 3 και 60 και αυτός μας έδωσε αξιοπρεπές μεροκάματο και την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ)?-Γιατί αυτός δίνει σύνταξη στον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που πολέμησε για την λευτεριά της πατρίδας μας ενώ εσείς τον στέλνατε στα κολαστήρια?-Γιατί εσείς μας στέλνατε με υποχρεωτική εργασία να φτιάξουμε ένα χωματόδρομο στο χωριό ενώ αυτός μας φτιάχνει όλους τους δρόμους με άσφαλτο και εμείς πίνουμε στα καφενεία τα τσίπουρα μας?- Γιατί αυτός μας έκανε την Ελλάδα χώρα υπερήφανη ενώ εσείς την είχατε υπό την εξάρτηση των ΗΠΑ και της Αγγλίας? Γιατί,γιατί... πολλά γιατί. Αυτά τα γιατί του Ελληνικού Λαού δεν μπορούσαν να αντικρούσουν και εφεύραν τον όρο του ΛΑΪΚΙΣΜΟΎ Αυτό τον όρο χρησιμοποιούν και σήμερα. Όταν το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε, έφτιαξε την Ελλάδα και ενίσχυσε τους οικονομικούς αδύνατους,ήταν Λαϊκιστές Σήμερα που κυβερνούν αυτοί και το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση ,προσπαθεί να επισημάνει τα λάθη τους και να κοιτάξουμε να κάνουμε μια καλλίτερη Ελλάδα,πάλι το ΠΑΣΟΚ κάνει λαϊκισμό Το ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε, ότι από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας τροφοδοτείται το Ισραήλ με όπλα .Σήμερα ο Αντώναρος βγήκε και είπε ότι αυτό είναι ψέμματα και ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει λαϊκισμό Το έχει μάθει και αυτός το μάθημα του καλά.

Ενώ την ίδια ώρα το Αμερικανικό Πεντάγωνο τους κάνει "ρόμπα

".Αει σιχτίρ...Αντώναρε.


Α'σπα ,απο:morfosi.

Δεν υπάρχουν σχόλια: