Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ, ΑΜ ΔΕ ???





Οταν ήδη χθες έλεγα (βλ. εδώ) ότι η ερμηνεία των ευρημάτων της δημοσκόπησης που παρουσίασε χθες το MEGA, ήταν αυθαίρετη με σκοπό να "επιδιορθωθεί" το προφίλ του αρχι-άχρηστου Καραμανλή, δε φανταζόμουν ότι θα δικαωνόμουν τόσο γρήγορα και μάλιστα από την αυριανή δημοσκόπηση της Public Issue (βλ. εδώ) για την "Καθημερινή"!
Ετσι, στο ερώτημα "πώς αξιολογείτε τον κυβερνητικό ανασχηματισμό της 7ης Ιανουαρίου", το 39% δηλώνει ότι "έχει γενικά θετική εντύπωση" (μία πολύ "φλου" γνώμη, όπως καταλαβαίνει ο καθένας) έναντι του 23% που τον προσεγγίζει αρνητικά. Είναι ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ που υποστήριζα στη χθεσινή μου ανάρτηση: "είναι λογικό κάθε πολίτης, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, να απαντά ότι έχει θετική εντύπωση για 5 νέα πρόσωπα εν σχέσει με τα παλιά, από αυτό όμως δε συνάγεται ... ότι θα ψηφίσει τη ΝΔ και τον Καραμανλή".

Αν, τώρα, δούμε τα άλλα ευρήματα, θα διαπιστώσουμε ότι κακώς οι υποστηρικτές του αρχι-άχρηστου (Πρετεντέρης, Ολγίτσα κλπ) πανηγύρισαν:

Το 55% απαντά ότι δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι (άρα: πολύ κακό για το τίποτα και δεν χρειαζόταν το "κόλπο" του ανασχηματισμού!) και το 46% θεωρεί ότι, ΠΑΡΑ τις αλλαγές, η ΝΔ δε θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, έναντι του 39% που πιστεύει το αντίθετο (επομένως: το κλείσιμο της ψαλίδας είναι προσωρινό και οφείλεται σε λόγους εντυπώσεων!).

από Στέλιος Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: