Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

O πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς !!!

"Υπάρχει ελπίδα

για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος"


Την εκτίμηση ότι υπάρχει σήμερα η ελπίδα για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους διατύπωσε την Τρίτη (4/8) OΓ. Παπανδρέου, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια του 6ου συνεδρίου της Φατάχ.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο Αμπάς ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι συμμερίζεται τον πόνο για πράξεις που στρέφονται κατά των Παλαιστινίων. "Είναι ο πόνος μιας ανοιχτής πληγής, εξαιτίας πράξεων όπως εκείνες που παρακολουθήσαμε μόλις πριν από μερικές ημέρες, με την εκδίωξη Παλαιστινιακών οικογενειών από τις εστίες τους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με τις συνεχιζόμενες κατεδαφίσεις, τις εξώσεις και τον εποικισμό, με εκείνους που παραμένουν στη φυλακή, με τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Γάζας, και την ανθρωπιστική κρίση εκεί, μετά από έναν βάναυσο πόλεμο και βομβαρδισμούς" σημείωσε.

Επεσήμανε δε ότι για τις πράξεις αυτές ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε την απογοήτευσή του ενώ καταδικάστηκαν από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι συχνά η προοπτική της ειρήνευσης στη Μ. Ανατολή μοιάζει με "άπιαστο όνειρο" ωστόσο - όπως είπε - ο ίδιος βλέπει σημεία ελπίδας, στην παρουσία του προέδρου Αμπάς ο οποίος συνεχίζει τον αγώνα για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος συνεργαζόμενος με τη διεθνή κοινότητα, η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ο οποίος μίλησε για ισχυρή διεθνή συναίνεση στο αίτημα του παλαιστινιακού λαού, αλλά και η ιστορική ομιλία - γέφυρα του αμερικανού προέδρου Ομπάμα προς τον αραβικό κόσμο.

"Το Παλαιστινιακό ζήτημα συμβολίζει σήμερα τις σχέσεις μεταξύ της διεθνούς κοινότητας, της Δύσης και του Αραβικού και του Μουσουλμανικού κόσμου. Εάν δεν έχουμε λύση, αυτό δεν θα σημαίνει μόνο τη συνέχιση του μαρτυρίου για αυτή την περιοχή και το λαό της. Θα σημαίνει, επίσης, μια βαθιά αίσθηση αδικίας στον κόσμο, η οποία γίνεται συχνά αντικείμενο εκμετάλλευσης, χρησιμοποιείται για να υποθάλψει τον φονταμενταλισμό, τον απολυταρχισμό και τη βία σε όλο τον πλανήτη" είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς υπογράμμισε την ανάγκη για ενότητα μεταξύ των Παλαιστινίων, τονίζοντας ότι η Διεθνής υποστηρίζει τις προσπάθειες εκ μέρους της Αιγύπτου για συνεννόηση μεταξύ της Παλαιστινιακής Αρχής και της Χαμάς.

"Ελπίζω, ότι αυτό θα γίνει σύντομα και όχι πολύ αργά στο μέλλον και ότι θα επισκεφτούμε και πάλι την περιοχή και θα συναντηθούμε ξανά μαζί σας σε ένα ανεξάρτητο, ελεύθερο, ειρηνικό, δημοκρατικό και βιώσιμο Παλαιστινιακό κράτος" τόνισε επίσης.
απο:nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: