Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Προτεραιότητα !!!


"Η διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση"

"Αποδίδω ύψιστη σημασία στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, και για μας, είναι πρώτη προτεραιότητα η διαφάνεια, η ευνομούμενη πολιτεία", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποδεχόμενος στο γραφείο του στη Βουλή το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιτζή.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ταυτόχρονα, πολύ χρήσιμη τη δουλειά του κ. Ρακιτζή για τη Δημόσια Διοίκηση, η οποία αποτυπώνεται και σε σχετική έκθεση επί της οποίας ενημερώθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης που είχε από τον κ. Ρακιτζή, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του ότι μια κυβέρνηση για να προσφέρει στον τόπο οφείλει να χτίζει πάνω σε αυτά που παρέλαβε και όχι να καταστρέφει ,και επέκρινε την κυβέρνηση ότι απαξίωσε όσα θετικά παρέλαβε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως τα ΚΕΠ, το ΑΣΕΠ και τις ανεξάρτητες αρχές.

Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης, αυτό που έχει πει και στο παρελθόν, ότι τα φαινόμενα της διαφθοράς, αδιαφάνειας και ανομίας βάζουν φρένο στην ανάπτυξη της χώρας, εδραιώνουν το αίσθημα της αδικίας, ενώ ξεπερνούν πλέον και την πιο νοσηρή φαντασία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, ότι προκειμένου να απαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, όπως "επανίδρυση", αλλά λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης με σεβασμό στον πολίτη, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα και επεσήμανε, ότι αυτό είναι δυνατόν να γίνει.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τη στήριξη του Κινήματος στο έργο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και υπογράμμισε τέλος, ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προκειμένου να αποδίδουν ουσιαστικό έργο, πρέπει να είναι θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητοι από τα κόμματα και την εκάστοτε εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: