Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

"Καμία ανοχή..."


Δελτίο τύπου της Νομαριχακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης για την κράτηση δύο ανηλίκων Αφγανών στο ΑΤ Κορδελιού

Θεσσαλονίκη, 11 Αυγούστου 2009



Πληροφορηθήκαμε ως Νομαρχιακή Επιτροπή το περιστατικό της σύλληψης μιας οικογένειας Αφγανών, με δύο ανήλικα παιδιά 2 και 8 ετών αντίστοιχα, για παράνομη είσοδο και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα. Μετά τη σύλληψη διετάχθη από τον αρμόδιο Αστυνομικό Διευθυντή η κράτηση στο κρατητήριο του ΑΤ Κορδελιού της μητέρας με τα δύο ανήλικα παιδιά, υπό το πρόσχημα της «φιλοξενίας» τους. Γνωρίζουμε βεβαίως όλοι ότι τα κρατητήρια δεν είναι και τόσο “φιλόξενοι” χώροι, ειδικά για ανήλικα παιδιά 2 και 8 ετών αντίστοιχα.
Απαιτούμε την άμεση μεταφορά τους σε κατάλληλο ξενώνα φιλοξενίας, καθώς η παραμονή τους στο κρατητήριο αντιβαίνει στη διεθνή και εγχώρια νομοθεσία και εγείρει άμεσα ζητήματα υγιεινής, ασφάλειας αλλά και προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τέτοιες ενέργειες προσβάλλουν το νομικό μας πολιτισμό και εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς.
Είναι δε προφανές ότι τροφοδοτούνται από την έλλειψη σοβαρής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ στο μεταναστευτικό ζήτημα, η οποία αφενός αδυνατεί να προστατέψει τη νομιμότητα και την ασφάλεια, αφετέρου οδηγεί σε αντιδημοκρατικές και ακροδεξιές συμπεριφορές.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Βασ. Ηρακλείου 30, τ.κ. 54624 Θεσσαλονίκη, ( 2310 233712, 2310 237244. fax 2310234142 ,
email:neathes@pasok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: