Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

'Ονειρα θερινής νυκτός......

Αποκλείει σενάρια συνεργασίας και επιδιώκει αυτοδυναμία !!!

Στο ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών αναφέρθηκε χθες ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, κληθείς να σχολιάσει προχθεσινές δηλώσεις του κ. Γ. Παπανδρέου ότι «ο πρωθυπουργός προσπαθεί να οργανώσει την έξοδό του».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Το πρόβλημα είναι ότι το προσωπικό συμφέρον του πρωθυπουργού δεν συνάδει με το συμφέρον της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Το πότε θα επιλέξει ο κ. Καραμανλής να προσφύγει σε εκλογές, έχει να κάνει με τους δικούς του, προσωπικούς σχεδιασμούς».

«Το περίφημο δίλημμα «ανασχηματισμός ή εκλογές» είναι ένα δίλημμα του κ. Καραμανλή και των δικών του αδιεξόδων», τόνισε. «Δεν είναι δίλημμα του πολίτη. Το δίλημμα του πολίτη είναι, «θα συνεχίσουμε σ' αυτή την κατεύθυνση ή θα αλλάξουμε κατεύθυνση;» Δηλαδή, «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»; Αυτό είναι το δίλημμα. Δεν είναι αν θα ανακατευθεί η τράπουλα και θα έχουμε τρεις διαφορετικούς υπουργούς ή αν θα γίνει επιτέλους ένα υπουργείο Περιβάλλοντος».


Γ. Παπακωνσταντίνου: «Τελείωσε ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης».

«Το δίλημμα για το ΠΑΣΟΚ», συνέχισε, είναι «κατά πόσο θα δοθεί η ευκαιρία σε μια νέα κυβέρνηση να ξεκινήσει την ανασυγκρότηση της χώρας». Πρόσθεσε ότι με αφορμή τόσο τα 35 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, όσο και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το ΠΑΣΟΚ θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει για το μέλλον και, πιο συγκεκριμένα, για τον «οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, ο οποίος αναφέρεται στο σχέδιο ανάταξης της οικονομίας.

Ερωτηθείς για τα σενάρια περί συνεργασίας των δυο μεγάλων κομμάτων, ο εκπρόσωπος τα χαρακτήρισε «όνειρα θερινής νυκτός».

«Εμείς θα ζητήσουμε μια καθαρή εντολή από τους Έλληνες πολίτες», είπε. «Θα ήταν παραχάραξη της εντολής αυτής, εάν την πάρουμε, να κάνουμε οποιαδήποτε συνεργασία με αυτούς οι οποίοι ευθύνονται για την κατάσταση της χώρας».

Είπε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ επιζητά την αυτοδυναμία «όχι εξαιτίας κάποιας αυταρέσκειας, αλλά επειδή τα προβλήματα που έχουν σωρευτεί είναι μεγάλα και χρειάζονται μια ισχυρή κυβέρνηση με καθαρή εντολή».

από: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: