Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ???



Το πρόβλημα. Πώς μπορεί να βρει λύσεις στα αδιέξοδά του ο σημερινός πρωθυπουργός, όταν ο ίδιος και το μοντέλο εξουσίας που εκπροσωπεί είναι το πρόβλημα;

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΟΞΥΓΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ, ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

1. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε χθες σειρά επαφών με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για το φαύλο κύκλο στον οποίο έχει εισέλθει η οικονομία:

- Ήδη πριν την ύφεση ήμασταν απροετοίμαστοι, με αναποτελεσματικές, σπάταλες, πελατειακές πολιτικές.

- Μπαίνοντας στην ύφεση έγιναν πολύ μεγάλα λάθη, με αυξήσεις φόρων και πολιτικές που επιβάρυναν εμπόρους, μικρομεσαίους, εργαζομένους. Αντί για σοβαρή πολιτική στήριξης της ρευστότητας, με την πολιτική της κυβέρνησης, οδηγηθήκαμε στην ασφυξία στις επιχειρήσεις και στην υπερχρέωση στα νοικοκυριά.

- Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε χθες η ΓΣΕΒΕΕ, το α' εξάμηνο του 2009 έγιναν 85.000 απολύσεις στον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ εκτιμώνται σε 100.000 οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν το β' εξάμηνο του έτους. Για πρώτη δε φορά από το 1974 παρατηρείται το φαινόμενο σε πολλές περιοχές της χώρας να κλείνουν περισσότερες επιχειρήσεις από όσες ανοίγουν!

2. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «η οικονομία χρειάζεται άμεσα οξυγόνο, άμεσα μέσα ανασύνταξης. Και μεσοπρόθεσμα, χρειάζεται ένας νέος προσανατολισμός της οικονομίας μας, με άξονα την πράσινη ανάπτυξη, την καινοτομία, την τεχνολογία».

3. Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που θα προκύψει μετά τις ερχόμενες εκλογές, θα ξεκινήσει άμεσα την μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας. Ήρθε η ώρα για ανατροπές σε ένα σύστημα που ανέχεται και συχνά επιβραβεύει την αδιαφάνεια, τη διαφθορά και την ατιμωρησία. Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την υγιή επιχειρηματικότητα, την μικρή και μεσαία ελληνική επιχείρηση.


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ???

Προβληματισμένος, μαθαίνουμε, ο κ. Καραμανλής. Ψάχνει θεαματικές πολιτικές κινήσεις για να βγει από το αδιέξοδο. Ανασχηματισμός, πολιτικές πρωτοβουλίες, όλα είναι στο τραπέζι.

- Ό,τι και να κάνει όμως, το πρόβλημα θα παραμείνει γιατί το πρόβλημα είναι ο ίδιος και το μοντέλο εξουσίας που εκπροσωπεί. Απλά τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: