Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Βαρύτατα εκτεθειμένους χαρακτήρισε τόσο τη Ν.Δ.???

Όσο και τον Κώστα Καραμανλή ???


Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη φερόμενη εμπλοκή του Κ. Γείτονα στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens. Ταυτόχρονα η κ. Καρακλιούμη, καλύπτοντας σε πρώτη φάση τουλάχιστον το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ιπποκράτους δεν προκύπτει τίποτα σε βάρος του. Επανέλαβε, ωστόσο, ότι «το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του δεν υπολογίζουν το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος από την διερεύνηση κάθε υπόθεσης διαφθοράς».

Σε μία κατά μέτωπο επίθεση στη Ν. Δ και τον Κ. Καραμανλή η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις επανειλημμένες αρνήσεις της κυβέρνησης να υιοθετήσει τις προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για πλήρη και σε βάθος διαλεύκανση όλων των σκανδάλων που συγκλονίζουν τη χώρα. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις προτάσεις για αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης των κομμάτων και για την εφαρμογή κανόνων διαφάνειας στις σχέσεις της πολιτικής και της δημόσιας διοίκησης με την αγορά και τα Μέσα Ενημέρωσης.

"Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τους ισχυρισμούς του ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνον ήθελε να κρατά σε ομηρία το σύνολο του πολιτικού συστήματος, αλλά είχε και τους λόγους της που επέλεξε την παραγραφή και την συγκάλυψη των δικών της ευθυνών", τόνισε η κ. Καρακλιούμη.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η πολιτική ζωή του τόπου βρίσκεται σε σημείο καμπής και σε μία γενική αναφορά για τη φερόμενη ανάμιξη του Κ. Γείτονα επανέλαβε ότι "εφόσον προκύπτουν σοβαρά στοιχεία και αποδείξεις για εμπλοκή οποιουδήποτε στελέχους του Κινήματος σε υποθέσεις διαφθοράς, θα είναι άμεση η αναστολή της κομματικής του ιδιότητας μέχρι την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης".

Σε αντίστοιχες κινήσεις κάλεσε η κ. Καρακλιούμη να προχωρήσει και η Ρηγίλλης, αναφέροντας ότι είναι "επιτακτική ανάγκη για το πολιτικό σύστημα, τη χώρα και τους πολίτες".

από:Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: