Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009

ΚΑΨΑΝΕ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ Η ΞΕΦΤΙΛΕΣ ???

Καήκατε και 'σείς κύριοι υπουργοί ???

ΥΠΑΡΧΕΙ αναμφισβήτητα πολιτική ευθύνη για την αναποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών, που επί τέσσερις ημέρες προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στη βορειοανατολική Αττική. Εντοπίζεται η πολιτική ευθύνη στον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο και στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη Δημόσια Τάξη κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση καταστροφών έχει το υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα ο τομέας της Δημόσιας Τάξης, στον οποίο υπάγεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Εχει το υπουργείο αυτό την ευθύνη για την κινητοποίηση των υπηρεσιών αντιμετώπισης των πυρκαγιών και προπαντός για τον συντονισμό του έργου κατάσβεσης.

ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ διαπίστωση, ότι δεν κινητοποιήθηκαν έγκαιρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όταν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ξέσπασε η πυρκαγιά στο Γραμματικό, απ' όπου και εξαπλώθηκε την ίδια νύχτα και τις επόμενες μέρες σε τεράστια έκταση της βορειοανατολικής Αττικής.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ κοινή διαπίστωση απ' όσους έζησαν τις δραματικές ώρες της επέλασης της φωτιάς, ακόμη και από κρατικούς λειτουργούς, όπως και από νομάρχες, δημάρχους και κοινοτάρχες των καμένων περιοχών, ότι δεν υπήρχε αποτελεσματικός συντονισμός του έργου της κατάσβεσης, ώστε να περιοριστούν οι καταστροφές.

ΕΙΧΑΜΕ, λοιπόν, παραλείψεις στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και αδυναμία κατάφωρη στον συντονισμό των δυνάμεων αντιμετώπισης της πύρινης λαίλαπας. Αυτά τα δύο στοιχεία συνθέτουν την ύπαρξη πολιτικής ευθύνης, την οποία οφείλουν να αναλάβουν παραιτούμενοι, εδώ και τώρα, οι δύο υπουργοί, ο κ. Παυλόπουλος και ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Από:Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: