Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Περασμένα μεγαλεία ???

Και διηγώντας τα να κλαις ;

mpakogianni









Τι φοβάται, όμως, σήμερα η κα Μπακογιάννη, εκτιμώντας ότι μπορεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον. Μα ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις, αλλά και ότι μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές με το επιχείρημα των εθνικών λόγων που συντρέχουν. Είτε πρόκειται για εθνικούς λόγους που έχουν να κάνουν με την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είτε με για εθνικούς λόγους που έχουν να κάνουν με την αποσταθεροποίηση λόγω της ακατάσχετης σκανδαλολογίας, τότε είναι προφανές ότι η Ντόρα φοβάται μήπως πραγματικά αντιμετωπιστεί ως υπεύθυνη μίας ενδεχόμενης εκλογικής ήττας.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα η υπουργός Εξωτερικών, απολάμβανε μία ιδιότυπη ασυλία και η κριτική υπήρξε περιορισμένη προς το πρόσωπό της. Οι αντικειμενικές συνθήκες, όμως, αλλάζουν. Οι επίδοξοι δελφίνοι, τους οποίους με επιμονή κάποια συμφέροντα ενέπλεξαν σε παρατεταμένη συζήτηση περί διαδοχολογίας, δέχθηκαν ανεπανόρθωτα πλήγματα. Κοινώς «κάηκαν». Μια ματιά στην πορεία του Γιώργου Αλογοσκούφη, του Γιώργου Βουλγαράκη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, αρκεί προκειμένου να πείσει ακόμη και τον πιο δύσπιστο. Όλοι τους, στο εσωκομματικό μέτωπο, συγκρούστηκαν άμεσα ή έμμεσα με την κα Μπακογιάννη και με την οικογένεια Μητσοτάκη. Και η οικογένεια, λένε όσοι γνωρίζουν, δεν συγχωρεί.

Για να δούμε, όμως, τώρα που όπως λένε κάποιοι «οι όροι του παιχνιδιού αντιστρέφονται», τι θα συμβεί. Μια ολόκληρη γενιά στη βάση της ΝΔ έχει γαλουχηθεί μέσα από την ανάπτυξη ηθικολογικών θεωριών. Κάποιοι πολύ σοβαροί άνθρωποι μέσα στην κυβέρνηση θεωρούν λοιπόν τώρα ότι «η Νέα Δημοκρατία πρέπει κάποια στιγμή να απεμπλακεί από την διαφθορολογία».

Οι ίδιοι πιστεύουν ότι «η Ντόρα Μπακογιάννη, ως εκφραστής ενός πολιτικού μοντέλου διαχείρισης δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει αποδεκτή από ένα μεγάλο τμήμα της βάσης της Νέας Δημοκρατίας, λόγω και των κεντρώων καταβολών». Και «για τη βάση του ΠΑΣΟΚ, λόγω της αποστασίας του Μητσοτάκη, ούτε λόγος βέβαια».

Με άλλα λόγια αμφισβητείται έντονα η δυνατότητα της κας Μπακογιάννη να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο πρώτον, στην επιδιωκόμενη στροφή της ΝΔ προς το «Μεσαίο Χώρο» και τις μεγάλες μάζες των μικρομεσαίων που έχουν δυσαρεστηθεί με την κυβερνητική πολιτική της και δεύτερον, στην διεκδίκηση των κεντρώων ψηφοφόρων, που συνήθως ως μετακινούμενες μάζες προσδιορίζουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Όλα αυτά και πολλά άλλα προβληματίζουν λοιπόν την κα Μπακογιάννη και τον κύκλο της, που διαπιστώνουν ότι ο δρόμος της διαδοχής δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: