Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

«Πράσινη Ανάπτυξη - Η Πρόταση του Κινήματος»








Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα παρουσιάσει , την Προγραμματική Πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο, την Πράσινη Ανάπτυξη, που αποτελεί τον πρώτο από τους πέντε εθνικούς στόχους του Σχεδίου για τη Χώρα, τους οποίους παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στις 22 Φεβρουαρίου.
Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
Αίγλη Ζαππείου - Αίθουσα Πρωτέας5:00 μ.μ. Έναρξη της ΕκδήλωσηςΠαρουσίαση από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Α. Παπανδρέου της Προγραμματικής Πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την Πράσινη Ανάπτυξη5.30 μ.μ. Ομιλία του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για θέματα Περιβάλλοντος κ. Σταύρου Δήμα5.45 μ.μ. Ομιλία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EREC) καθηγητή κ. Αρθούρου Ζερβού6.00 μ.μ. Παρεμβάσεις Εκπροσώπων Φορέων7.00 μ.μ. Ολοκλήρωση της Εκδήλωσης

Η Πρόταση που θα παρουσιαστεί, προσδιορίζει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας, εντοπίζει τις πράσινες υποδομές που πρέπει να αναπτυχθούν και αναφέρεται διεξοδικά στη νέα θεσμική οργάνωση και τα εργαλεία πολιτικής, που είναι αναγκαία για να καταστεί δυνατή η μετάβαση στο πράσινο πρότυπο.Κεντρικό σημείο της Πρότασης του ΠΑΣΟΚ, είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας υιοθετώντας ένα βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο, υποστηρίζοντας τις επενδύσεις σε περιβαλλοντικά φιλικές παραγωγικές διαδικασίες, αγαθά και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι επενδύσεις αυτές, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, θα συμβάλουν και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της σιγουριάς των πολιτών. Σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης, πέρα από τα άμεσα μέτρα, είναι ανάγκη να προχωρήσουμε σε ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και στην πράσινη ανάπτυξη.


από :agapi

1 σχόλιο:

agapi είπε...

Να είστε όλοι εκεί!
Είναι σημαντικό για την πορεία της χώρας!