Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Η Ελλάδα στην 5η θέση !!






Στις 20:30, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης

Μόλις 16 μέρες απομένουν για την Ώρα της Γης 2009 (Σάββατο, 28 Μαρτίου, 20:30) και η Ελλάδα δηλώνει δυναμικό παρών στο μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε ποτέ στον πλανήτη. Περισσότεροι από 160 δήμοι και κοινότητες της χώρας έχουν ήδη δηλώσει επίσημα τη συμμετοχή τους, φέρνοντας την Ελλάδα στην πέμπτη θέση παγκοσμίως, ελάχιστα πίσω από τον Καναδά, ανάμεσα στις χώρες με την εντονότερη συμμετοχή στην Ώρα της Γης. Στην πρώτη θέση κατατάσσεται η γενέτειρα της πρωτοβουλίας, Αυστραλία ενώ την ακολουθούν η Γαλλία και το Βέλγιο.


Η ενθουσιώδης ανταπόκριση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών στο κάλεσμα του WWF Ελλάς έχει ως αποτέλεσμα η ελληνική παρουσία στην Ώρα της Γης να έχει ξεπεράσει το 10% του παγκόσμιου στόχου συμμετοχής που δεν είναι άλλος από τις 1000 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

1 σχόλιο:

gk είπε...

Εγώ έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι δήμοι το έκαναν για επικοινωνιακούς λόγους.
Το να δηλώσεις απλά συμμετοχή είναι το πιο εύκολο.
Από εκεί και πέρα, πόσοι δήμοι θα κάνουν την ανάλογη καμπάνια για να ευαισθητοποιήσουν τους δημότες τους;

Υπάρχει το φαινόμενο να δηλώνουν δήμοι που απαρτίζονται από 20 - 50 χωριά και ανάθεμα αν θα ενημερώσουν τους δημότες τους. Εγώ εκείνη την ημέρα θα είμαι στημένος με μια κάμερα σε έναν αντίστοιχο δήμο..

;)