Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Πτώση 20% στις αφίξεις ???


Δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της ΥΠΑ

Το ποσοστό θα είναι μεγάλο, πάνω
από 30% και κοντά στο 50%
λένε οι ξενοδόχοι
ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

- Τέλη Απρίλη θα διεξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα
- Στις 25 Απριλίου οι πρώτες πτήσεις από Ολλανδία
- Στις 16 Ιουνίου η πρώτη πτήση της Athens air
Στο αεροδρόμιο συγκεντρώνεται τώρα το ενδιαφέρον όλων για να γίνει μια σφυγμομέτρηση με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία για τις πτήσεις τσάρτερ, αν και είναι νωρίς για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κάνουν λόγο για πτώση που θα φθάσει το 20% και η αγωνία κορυφώνεται. Τους προηγούμενους μήνες οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες αν και οι ξενοδόχοι μιλούν από την αρχή με απαισιοδοξία και ζητούν να συνυπολογιστούν όλα τα δεδομένα όπως αγοραστικά δύναμη τουριστών, διανυκτερεύσεις, πτωχεύσεις, μειώσεις τιμών στα δωμάτια κλπ., για να προσεγγίσουμε την οικονομική πραγματικότητα.
Το ποσοστό θα είναι μεγάλο, πάνω από 30% και κοντά στο 50% λένε οι ξενοδόχοι που επιμένουν ότι δεν πρέπει να δούμε το θέμα αποκομμένο από τις άλλες παραμέτρους. Αλλά και μια μείωση 10% ισοδυναμεί με 60 χιλιάδες άτομα λιγότερα που θα έλθουν στον τόπο μας και αυτό δεν είναι αμελητέο.
Οι επιχειρηματίες φοβούνται ότι αυτό το καλοκαίρι, εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης, ο τομέας του τουρισμού θα παρουσιάσει μεγάλες και σοβαρές απώλειες και στο νησί μας. Γι’ αυτό ζητούν τη συνδρομή της πολιτείας και στρέφονται στον εσωτερικό τουρισμό.
απο:ΕΡΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: