Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Είναι ώρα για μεγάλες τομές και αλλαγές.!!!


«Επείγουσα η αλλαγή πορείας»


Η ΝΔ οδηγεί την οικονομία, και μαζί τη χώρα, σε όλο και βαθύτερη κρίση, τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ.

Αφορμή της παρέμβασής του τα στοιχεία εκτέλεσης εξαμήνου του προϋπολογισμού, τα οποία η κυβέρνηση δημοσιοποίησε αργά την Παρασκευή.

«Δείχνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο το δημοσιονομικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει οδηγήσει τη χώρα η Νέα Δημοκρατία και οι επιλογές της. Το δημοσιονομικό έλλειμμα στο εξάμηνο είναι διπλάσιο από το περσινό, αλλά και διπλάσιο του στόχου που είχε θέσει η κυβέρνηση στον προϋπολογισμό για το σύνολο του έτους - έχει δε ξεπεράσει κατά πολύ ακόμα και το στόχο που είχε θέσει για το 2009, στο αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Το δίλημμα των εκλογών ΄΄αλλάζουμε ή βουλιάζουμε΄΄ είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Οι χειρότεροι εφιάλτες γίνονται σήμερα πραγματικότητα. Οι ίδιοι οι αριθμοί της κυβέρνησης δείχνουν ότι είναι επείγουσα η αλλαγή πορείας. Είναι επείγον μία νέα κυβέρνηση να ξεκινήσει άμεσα τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας», τονίζει ο κ. Παπανδρέου.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι «δεδομένου του σημερινού δημοσιονομικού εκτροχιασμού, θα χρειαστεί ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης». «Η επόμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, θα διαπραγματευθεί με τους εταίρους μας της ΕΕ ένα νέο χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσης των υποχρεώσεών μας για τη μείωση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους», λέει και αναφέρει μία σειρά πρωτοβουλιών:

«Με δραστικό περιορισμό της σπατάλης και των καταναλωτικών δαπανών, θέσπιση διάφανων και ξεκάθαρων διαδικασιών για τις προμήθειες του δημοσίου, αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών, καθιέρωση προϋπολογισμών προγραμμάτων και ενός σύγχρονου ελεγκτικού συστήματος δημοσιονομικής διαχείρισης. Μία χρηστή διαχείριση, ώστε να αισθάνεται τελικά ο Έλληνας πολίτης ότι τα χρήματά του δαπανώνται σωστά και του επιστρέφονται σε υπηρεσίες αντάξιες ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους».

«Δεν υποσχόμαστε τίποτα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε. Αλλά δεν θα υποστείλουμε τις φιλοδοξίες μας. Γιατί δεν είναι ο καιρός απλώς για μία καλύτερη διαχείριση. Είναι ώρα για μεγάλες τομές και αλλαγές. Έχουμε τη βούληση, το σχέδιο, τα στελέχη να τις κάνουμε», καταλήγει ο κ. Παπανδρέου.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Real News εμφανίζεται αποφασισμένος να προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο. «Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία αποτελεί μια κορυφαία πράξη δημοκρατίας», δηλώνει χαρακτηριστικά. «Για την προεδρολογία ευθύνες έχει ο κ. Καραμανλής», υπογραμμίζει, ενώ στέλνει και μήνυμα στο κόμμα του: «Το ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως συντεταγμένο στην άποψη πως το συμφέρον της χώρας επιβάλλει την άμεση διενέργεια εκλογών».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναχωρεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Τριτης για τη Βηθλεέμ, προκειμένου να παραστεί στο συνέδριο της Φατάχ, προσκεκλημένος ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και θα είναι ο κεντρικός ομιλητής από την πλευρά των προσκεκλημένων. Τις εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξει ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμουντ Αμπάς.

απο:nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: