Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Η πολιτεία χρειάζεται τομές !!!

Γ. Παπανδρέου

Για ημέρα εορτασμού αλλά και περισυλλογής απέναντι σε «συμπεριφορές απαράδεκτες, που πληγώνουν την υπερηφάνεια μας και πλήττουν την αυτοπεποίθηση του Ελληνικού λαού», έκανε λόγο από την Πάρο, όπου και παρευρέθηκε για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.


"Ήρθε η ώρα, ωρίμασε η ώρα, για τις απαραίτητες ανατροπές σε ένα πολιτικό σύστημα που ανέχεται, ακόμα και επιβραβεύει πολλές φορές την αδιαφάνεια, τη διαφθορά και την ατιμωρησία. Ήρθε η ώρα, ωρίμασε η ώρα, να ξεπεράσουμε την κρίση. Να ανακτήσουμε το κύρος του πολιτικού συστήματος. Να ξεπεράσουμε την κρίση των αξιών, που ταλανίζει τον τόπο και δεν αφήνει την Ελλάδα να πάει μπροστά", επισήμανε στο μήνυμά του ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος προσκήνυσε την εικόνα της Παναγιάς της Εκατονταπυλιανής και συνομίλησε με κατοίκους του νησιού, τόνισε ότι πρέπει να γίνουν τομές για την αναβάθμιση της πολιτείας.

"Τις τομές που θα δημιουργήσουν μια Πολιτεία που σέβεται τον πλούτο του Ελληνικού λαού, που σέβεται τον πλούτο και τις δυνατότητες του κάθε Έλληνα. Να τολμήσουμε για μια πολιτεία, η οποία τηρεί κανόνες, αξίες, μια ευνομούμενη Πολιτεία που σέβεται τον πολίτη", είπε ο Γ. Παπανδρέου.

απο:Enet.gr

1 σχόλιο:

Ι.Δ. Σωτηριάδης είπε...

Μπροστά στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να ξεπεράσει τον εαυτό του, και να συμμετάσχει με τα κομματικά όργανα και τα στελέχη του με συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις. Με την προτροπή των πασχόντων από το σύνδρομο της εξουσίας (Ντόλιος και η παρέα του που υπέγραψαν την παραχώρηση των 9οοο στρεμμάτων πανέμορφης γης στην περιοχή του Περάματος σε Αυστραλούς χρυσοθήρες, αυτή η απόφαση δεν συζητήθηκε σε κανένα συνέδριο), κήρυξαν την αποχή από το συνέδριο για μια Παναγιά, της Κοσμοσώτηρας ή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ή το σύμβολο Ευριπίδης. Ο φονταμενταλισμός στις δόξες του.
Η αποχή συμφέρει το σύστημα. Την ζήσαμε στις τελευταίες ευρωεκλογές.
Αν απέχεις από τις εκλογές έχεις παθητική στάση άρα είσαι μοιρολάτρης.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ κ. ΆΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ, (οι σχέσεις μου δεν είναι και οι καλύτερες με ευθύνη τους) δεν άκουσαν τις σειρήνες του διχασμού και σκεπτόμενοι πολιτικά συμμετείχαν στο συνέδριο. Για την συμμετοχή τους θα τους κρίνει ο λαός με την ψήφο τους και όχι ο κάθε………
Πολύ περισσότερο ήταν αναγκαία και επιτακτική η συμμετοχή τους, σήμερα που το καπιταλιστικό σύστημα βουλιάζει στα προβλήματα και τις αντιφάσεις του, γενικά και ειδικά στη Θράκη, και μεγαλώνουν τα αδιέξοδα της καθημερινότητας.
Στις συγκεκριμένες πολιτικές συνθήκες που έγινε το συνέδριο η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ θα ήταν ταυτόχρονα μια αποφασιστική πολιτική παρέμβαση, καθώς θα αναζητούσε δρόμους επιτάχυνσης των εξελίξεων προς όφελος , του λαού της Θράκης. Στο μέτρο αυτό, στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένες αναπτυξιακές και πολιτικές προτάσεις (πχ η ανάπτυξη του θέματος «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ» που διακήρυξε ο Γιώργος Παπανδρέου ) θα ήταν ένα ακόμα βήμα σύγκρουσης με τα κυρίαρχα συμφέροντα, αντιλαϊκές πολιτικές, θεωρίες και αντιλήψεις που υπηρετεί η ΝΔ. Πιστεύω ότι μια τέτοια πρόταση θα ψηφιζόταν από την ολομέλεια του συνεδρίου. Αυτό θα πει «καπέλωμα», δηλ. να ψηφισθεί η διακήρυξη του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου
……………………………………………………………………………………..

«Τις μάζες τις κινητοποιούν η συνειδητοποίηση των προβλημάτων, οπότε έχουμε κοινωνικές και ιστορικές αλλαγές».
Η κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ δεν το έπραξε. Ανέλαβαν την ευθύνη «να βγάλουν τα κάρβουνα από τη φωτιά», ο βουλευτής
Γιώργος Πεταλωτής και ο Νομάρχης Άρης Γιαννακιδης, δεχόμενοι για ένα τετραήμερο ανάρμοστη απολιτική κριτική.
Ι.Δ. Σωτηριάδης

ΥΓ. Λογοκρισία δεν δέχτηκα ποτέ. Είμαι όμως ανοιχτός και επιδιώκω τις παρατηρήσεις ανθρώπων που εκτιμώ. Πολλές φορές μια αρνητική παρατήρηση είναι παρά πολύ ωφέλιμη. Οι άνθρωποι που γράφουν πρέπει να είναι παρά πολύ ανοιχτοί στην κρίση των τρίτων, αλλά εξίσου ανεξάρτητοι από αυτή την κρίση και να μην υποκύπτουν άνευ όρων. Από την άλλη, η χειρότερη λογοκρισία πολλές φορές είναι η αυτολογοκρισία, αυτό που εσύ ο ίδιος διστάζεις να εκφράσεις, φοβούμενος τις συνέπειες που θα έχει αν γίνει δημόσιο, αναθέτεις «αυτό το έργο» σε τρίτους.
"O σιωπών δοκεί συναινείν.