Τρίτη, 4 Αυγούστου 2009

Η ευαισθητοποίηση !!!

Της τοπικής κοινωνίας είναι μεγάλη !!!
Και ο Ερυθρός Σταυρός κοντά στα ανήλικα...
παιδιά μεταναστών που βρίσκονται κρατητήρια της Άρτας‏

.
Aπό το http://epirusgate.blogspot.com/

.

Βοήθεια σε ατομικά είδη υγιεινής και καθαριότητας και σε είδη πρώτης ανάγκης πρόσφερε ο Ερυθρός Σταυρός Άρτας στις δύο οικογένειες λαθρομεταναστών, Ιρακινής καταγωγής, που έχουν μεταφερθεί από την περασμένη Παρασκευή στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας όπου και εξακολουθούν να παραμένουν, έχοντας ανάμεσά τους και 5 ανήλικα παιδιά, ηλικίας από ενός έως έξι ετών. Οι δύο οικογένειες, οι οποίες ήταν στα κρατητήρια της Ηγουμενίτσας και μεταφέρθηκαν με εντολή της Γ.Α.Δ.Π. Ηπείρου, σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνουν στα κρατητήρια της Α.Δ. Άρτας μέχρι την Πέμπτη, οπότε και θα φύγουν, άγνωστο για πού! Το πιο πιθανό είναι να μεταφερθούν σε κάποια άλλα κρατητήρια, κάποιας άλλης Αστυνομικής Διευθυνσης.
Η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας είναι μεγάλη, κυρίως σε ότι αφορά τα ανήλικα παιδιά, στα μάτια των οποίων βλέπει κανείς την αντανάκλαση αυτών των ενεργειών που στόχο έχουννα κάνουν πιο άνετη και, ει δυνατόν, πιο ευχάριστη την παραμονή τους στο χώρο αυτό που μόνο για παιδιά δεν είναι κατάλληλος. «Όλοι οι φορείς είναι μαζί μας και ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί διότι το πρόβλημα τώρα είναι πιο ευαίσθητο λόγω των παιδιών, είναι πέντε μωρά» δήλωσε η Χάιδω Γκοργκόλη, γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Άρτας.
«Οι συνάδελφοι οι ίδιοι αγοράσανε λεκάνες για να μπορούμε να τα πλένουμε, τους αγοράσανε γάλατα. Τώρα ευαισθητοποιήθηκε ο Ερυθρός Σταυρός μετά από παρέμβαση δική μας σαν Σωματείο και ήρθανε και πρόσφεραν σήμερα τη βοήθειά τους» είπε η κυρία Γκοργκόλη η οποία επανέλαβε πως τα κρατητήρια της Α.Δ. είναι για ποινικούς κρατούμενους και για βραχυχρόνια παραμονή και όχι για λαθρομετανάστες, πόσο μάλλον για την παραμονή παιδιών για τα οποία οι συνθήκες είναι εντελώς ακατάλληλες.«Κάναμε το αυτονόητο» δήλωσε ο πρόεδρος του παραρτήματος Άρτας του Ερυθρού Σταυρού Γιώργος Βασιλείου, τονίζοντας ότι ο Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας κατέγραψε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων και πρόσφερε ό,τι μπορούσε στο μέτρο του δυνατού.
Η διατροφή των ενηλίκων εξασφαλίζεται από την Υπηρεσία ενώ ο Ερυθρός Σταυρός εξασφάλισε γι’ αυτούς κάποια είδη ατομικής υγιεινής και για τα παιδιά είδη διατροφής, είδη ρουχισμού και παιχνίδια. Όποιοι πολίτες επιθυμούν να συνδράμουν σ’ αυτή την προσπάθεια καλό είναι να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους του Ερυθρού Σταυρού ώστε η διάθεση προσφοράς να είναι με βάση τις πραγματικές ανάγκες οι οποίες καταγράφονται πάντα σε συνεργασία του Ερυθρού Σταυρού με την Α.Δ. Άρτας

από press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: