Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

"Η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει ???


"Η λύση για τον τόπο είναι οι εκλογές"

Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι πόσο θα κρατήσει. Το συμφέρον της χώρας είναι άμεσες εκλογές γι' αυτό τις έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ έγκαιρα", τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην υπό την προεδρία του συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι "ο κ. Καραμανλής παίρνει τις αποφάσεις του με μόνο γνώμονα τις εσωκομματικές ισορροπίες, όχι το συμφέρον του τόπου", υπογραμμίζοντας ότι "ο πρωθυπουργός έχει εξαντλήσει την υπομονή του ελληνικού λαού, ακόμα δε κι ένας ανασχηματισμός θα έβρισκε τον ίδιο στο τιμόνι της χώρας, η οποία δεν μπορεί να περιμένει άλλο".

"Η πολιτική μάχη που έχουμε μπροστά μας δεν είναι μια μάχη μεταξύ δύο κομμάτων ή μεταξύ δύο αρχηγών. Είναι μια μάχη μεταξύ δύο αντιλήψεων για το μέλλον της πατρίδας μας", επεσήμανε.

Επέκρινε την κυβέρνηση ότι "όχι μόνο δεν συνέχισε το μεγάλο έργο που άφησε το ΠΑΣΟΚ, αλλά κατέστρεψε και αυτά που είχαμε δημιουργήσει: Κύρος της Ελλάδας στο εξωτερικό, δύναμη της οικονομίας, κοινωνικό κράτος, θεσμούς, δομές και υποδομές".

Ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι "η συναίνεση δεν χτίζεται πάνω σε άγραφα χαρτιά και σε πολιτικές που ζημιώνουν τον τόπο, χρειάζεται μια ηγεσία που γνωρίζει τα προβλήματα και έχει τόσο σχέδιο εξόδου από την κρίση, όσο και γνώση του που και πως πρέπει να επενδύσει".

Συμπλήρωσε ότι "η οικονομία θα καθορίσει την πολιτική ατζέντα" και επεσήμανε ότι "η σημερινή κυβέρνηση δεν ασχολείται με την κρίση που περνά η χώρα, αλλά με τη δική τους εσωτερική κρίση, γι' αυτό μόνη λύση για τον τόπο είναι οι εθνικές εκλογές".

"Δεν θα διστάσουμε να πάρουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για να αποκαταστήσουμε την αυτονομία της πολιτικής και συνθήκες διαφάνειας στο δημόσιο βίο της χώρας", είπε.

Κατέληξε λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ προχωρά στο πλαίσιο του πολιτικού του σχεδιασμού, θέτοντας "το πολιτικό πλαίσιο για την πορεία της χώρας και το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών, απαντώντας στην τελευταία παρουσία της απερχόμενης κυβέρνησης στην ΔΕΘ με πολιτική εξόρμηση το επόμενο Σαββατοκύριακο και παρουσιάζοντας στην ΔΕΘ το προγραμματικό πλαίσιο διακυβέρνησης της χώρας, ανάταξης της οικονομίας και εξόδου από την κρίση".

Το Πολιτικό Συμβούλιο, μετά την εισήγηση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Γιάννη Ραγκούση όρισε με ομόφωνη απόφασή του τα μέλη της επιτροπής ανάδειξης υποψήφιων για τις εθνικές εκλογές.

Η επιτροπή συγκροτείται από τους:

Γιάννη Ραγκούση, γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου
Φώφη Γεννηματά, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου
Συλβάνα Ράπτη, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου
Δημήτρη Ρέππα, γραμματέα ΚΟ
Φίλιππο Πετσάλνικο, αντιπρόεδρο Βουλής
Νίκο Αθανασάκη, γενικό διευθυντή πολιτικού γραφείου προέδρου
Ρεγγίνα Βάρτζελη, διευθύντρια ΚΟ

Ο κ. Παπανδρέου την Πέμπτη θα μιλήσει σε ανοικτή εκδήλωση στο Θησείο για τα 35 χρόνια από την ίδρυση του κινήματος.

"Ο πρωθυπουργός άγεται και φέρεται από μία ομοσπονδία βαρόνων με αντικρουόμενα συμφέροντα, ενώ η χώρα βυθίζεται" σημείωσε στον Flash 96 η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: