Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

'Εχουν κάνει λάθος τη διεύθυνση !!!


Τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
στην Καθημερινή της Κυριακής.



«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ ομοσπονδία ημιανεξάρτητων φεουδαρχών. Οποιοι σκέφτονται με όρους προσωπικής στρατηγικής και σχεδιάζουν να καταλάβουν κάποιο κομματάκι της εξουσίας, για να το μετατρέψουν σε αυτόνομη βαρονία, έχουν κάνει λάθος τη διεύθυνση», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος, «με το σπάσιμο των εδρών, ώστε και ο πολιτικός να ξεφύγει από τις οικονομικές εξαρτήσεις που έχει» και προαναγγέλλει ενίσχυση του πρωθυπουργικού γραφείου «σε στελεχιακό δυναμικό, ώστε να μπορεί να παρακολουθεί στενά τα χρονοδιαγράμματα και να έχει γρήγορα αντανακλαστικά στα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν».

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι πρώτος στόχος της κυβέρνησής του, «είναι η διάσωση και αναθέρμανση της οικονομίας», προσθέτοντας ότι «απόλυτη προτεραιότητα θα δοθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις πράσινες επενδύσεις».

Σε ερώτηση για το χρέος, ο κ. Παπανδρέου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κρύβει αλήθειες» και υπογραμμίζει: «Εμείς δεν θα κρύψουμε τις αλήθειες για το πού βρίσκεται η χώρα, όχι για να ρίξουμε ευθύνες σε κανέναν αλλά για να αξιολογήσουμε, να αξιολογήσει και ο ελληνικός λαός τα περιθώρια στα οποία θα κινηθούμε και πως υπάρχει μια διαφορετική φιλοσοφία».

Προαναγγέλλει ανεξάρτητο υπουργείο Οικονομικών. «Αυτός που θα αναλάβει τα έσοδα και τα έξοδα, τις δαπάνες, το φορολογικό σύστημα, πρέπει να είναι ένας άνθρωπος ικανός και με το στομάχι και την αντοχή ώστε να μπορέσει να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές σε όλο αυτό το σύστημα», αναφέρει.

Σχετικά με τον ΟΤΕ, ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια που υπάρχουν, για να έχει έλεγχο το Δημόσιο στις κρίσιμες τηλεπικοινωνιακές υποδομές της χώρας.

«Στην περίπτωση της Ολυμπιακής, είμαστε υπέρ ενός μεικτού σχήματος με κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια, σε στρατηγική συμμαχία με ξένο αερομεταφορέα», δηλώνει και προσθέτει: «Θέλουμε να έχουμε λόγο στις εξελίξεις και κυρίως να εξασφαλίσουμε τη λειτουργία του ανταγωνισμού στον κρίσιμο για τη χώρα μας κλάδο των αερομεταφορών. Αυτή είναι η βάση της διαπραγμάτευσης που θα κάνουμε με τον σημερινό ιδιοκτήτη».

Για το θέμα με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει ότι το κόμμα του προώθησε την υπόθεση και τονίζει ότι έχει δικαίωμα να κάνει κριτική στην κυβέρνηση «που δεν διαπραγματεύτηκε όπως θα έπρεπε το Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη για τη διασφάλιση των καλύτερων δυνατών όρων για τη χώρα». Παράλληλα, επισημαίνει ότι «σε κάθε στάδιο θα υπάρχουν νέες διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις». «Αλλά δεν είναι δυνατό να μην υπάρξει κριτική σε μία πράγματι λεόντεια συμφωνία, η οποία έγινε από πλευράς της κυβέρνησης της ΝΔ», παρατηρεί.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου διαβεβαιώνει πως οι θέσεις του κατά της διαπλοκής δεν συνιστούν «σημαία ευκαιρίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: