Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Σταθερό προβάδισμα !!!

Και δημοσκοπική

αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ


Τελευταία ημέρα δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων η σημερινή με το ΠΑΣΟΚ να προηγείται με μεγάλη διαφορά της ΝΔ και να «κλειδώνει» δημοσκοπικά την αυτοδυναμία. Τη Δευτέρα θα διεξαχθεί το debate των έξι πολιτικών αρχηγών, όπως αποφάσισε η διακομματική επιτροπή, ενώ μένει να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες για την μονομαχία Καραμανλή – Παπανδρέου την Τρίτη.

Δημοσκόπηση της ΜΑRC που δημοσιεύει η εφημερίδα το «Έθνος» το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 36,7 έναντι 29,2 της ΝΔ (διαφορά 7,5) και ακολουθούν: ΚΚΕ με 7,4% , ΛΑΟΣ με 5,7% , ΣΥΝ με 3,4% και Οικολόγοι με 1,6%. Η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος δίνει αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ με 153 έδρες

Δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα», το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 34,4% έναντι 27,6 της ΝΔ (διαφορά 6,8) και ακολουθούν: ΚΚΕ με 7,3% , ΛΑΟΣ με 5,1%, ΣΥΝ με 3,5% και Οικολόγοι με 2,5%. Και η Κάπα Research προβλέπει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

CPO

Σε δημοσκόπηση της CPO που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Η ΣΦΗΝΑ» το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά 11 μονάδες της ΝΔ στην Β Αθήνας, ενώ και στην Α Αθήνας το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει μπροστά και προηγείται κατά 3 μονάδες.

Στην Α Αθήνας, σε ότι αφορά τα πρόσωπα στη Νέα Δημοκρατία προηγείται η Ντόρα Μπακογιάννη και ακολουθούν Αβραμόπουλος Παυλόπουλος, Πιπιλή και Αλογοσκούφης. Στο ΠΑΣΟΚ προηγείται η Άννα Διαμαντοπούλου και ακολουθούν Σκανδαλίδης, Οικονόμου, Παπουτσής, Αλευράς.

Public Issue

Διαφορά έξι μονάδων, με αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ, καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Public Issue για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εφημερίδα Καθημερινή, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 35,5%, το ΠΑΣΟΚ 41,5%, το ΚΚΕ 8,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4%, ο ΛΑΟΣ 6% και οι Οικολόγοι - Πράσινοι 2,5%.

Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων, με τον ισχύονται εκλογικό νόμο, οι έδρες που συγκεντρώνει η ΝΔ ειναι 97, το ΠΑΣΟΚ 153, το ΚΚΕ 23, ο ΣΥΡΙΖΑ 11 και ο ΛΑΟΣ 16, ενω οι Οικολόγοι - Πράσινοι, σύμφωνα με την έρευνα, δεν μπαίνουν στη Βουλή.

MRB

Στις 6,2 ποσοστιαίες μονάδες
βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της ιστοσελίδας Newstime. Βάσει της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος προκύπτει ότι το ΠΑΣΟΚ κατακτά αυτοδυναμία, ενώ ο Γ. Παπανδρέου προηγείται του Κ. Καραμανλή στο ερώτημα για την "καταλληλότητα για πρωθυπουργός".

Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 35,9% έναντι 29,7% της ΝΔ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,4%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13,2%.

Στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η διαφορά ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία διευρύνεται στις 7 μονάδες . Σύμφωνα με τα παραπάνω το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 155 έδρες (άρα και αυτοδυναμία), η ΝΔ 96, το ΚΚΕ 22, ο ΛΑΟΣ 16 και ο ΣΥΡΙΖΑ 11.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση της MRB ο Γ. ΠαπανδρέουΚ. Καραμανλή, λαμβάνοντας 38,4% έναντι 37,7%.


Δεν υπάρχουν σχόλια: