Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Λόγω γρίπης


ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ


Στο κλείσιμο δύο σχολείων σε Χαϊδάρι και Μελίσσια για πέντε ημέρες, προχωρά η Νομαρχία Αθηνών, μετά από εντολή των υπουργών Υγείας και Παιδείας, καθώς σημειώθηκαν κρούσματα της νέας γρίπης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας μεταξύ των μαθητών του τρίτου τμήματος της πρώτης τάξης του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου, επιβεβαιώθηκαν 4 κρούσματα νέας γρίπης, τα οποία ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου, που φοιτά στο ίδιο τμήμα του Λυκείου. Συμπτώματα γρίπης παρουσίασαν συνολικά 9 μαθητές.

Συνολικά 13 κρούσματα παρουσιάστηκαν και στο Λύκειο Μελισσίων, όπου μεταξύ των μαθητών της Β΄ τάξης επιβεβαιώθηκαν 3 κρούσματα νέας γρίπης, τα οποία ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που φοιτούν στην ίδια τάξη.

Ως αποτέλεσμα, με τη σύμφωνη γνώμη της Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου για την Αντιμετώπιση της Νέας Γρίπης και μετά από συνεννόηση και σύμφωνη γνώμη των Υπουργών Υγείας και Παιδείας, ζητήθηκε από το Νομάρχη Αθηνών, ο οποίος και κατά το νόμο είναι ο αρμόδιος για τις περαιτέρω ενέργειες, να σταματήσουν τη λειτουργία του τα δύο σχολεία από τη Δευτέρα και για πέντε ημέρες.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ με ειδικά κλιμάκια θα βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στους χώρους των σχολείων, για να ενημερωθούν οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, για επαύξηση των μέτρων υγιεινής και για ενημέρωση των γονέων των μαθητών.

Απο :tv greek

Δεν υπάρχουν σχόλια: