Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Εγγραφο- φωτιά ???

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Kαίει τον Μπασιάκο για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου...









Με υπουργική απόφαση το 2005 ο πρωθυπουργικός κουμπάρος είχε δώσει πρώτος εκτάσεις στον Εφραίμ και την παρέα του. Υπήρξε ο "πρωτομάστορας" του σκανδάλου αλλά μπήκε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ...



Από τον Στάθη Παλαιολόγο
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Νέες εξελίξεις στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Press-gr, ο (πρωθυπουργικός κουμπάρος) Ευάγγελος Μπασιάκος με υπουργική απόφαση που είχε υπογράψει το 2005, μόνος του, ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε προχωρήσει στην πρώτη παραχώρηση εκτάσεων στον Εφραίμ και την παρέα του στο πλαίσιο των ανταλλαγών. Δηλαδή, είναι εκείνος που πρώτος ξεκίνησε τις παραχωρήσεις - με άλλα λόγια άνοιξε τον χορό του σκανδάλου.
Στη συνέχεια, ο κ. Μπασιάκος είχε στείλει δεύτερο έγγραφο στον Πέτρο Δούκα -ως πολιτικό προϊστάμενο της ΚΕΔ- για να εγκρίνει την παραχώρηση και άλλων εκτάσεων στη Μονή. Αυτό είναι το μόνο έγγραφο που είχε υπογράψει ο Π. Δούκας και σε αυτό στηρίχθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.
Στη συνέχεια ο κ. Μπασιάκος είχε στείλει και άλλο έγγραφο στον Π. Δούκα για να
δοθούν και άλλες εκτάσεις, που ανήκαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στη Μονή αλλά ο τότε υφυπουργός Οικονομικών είχε αρνηθεί να το υπογράψει.
Η αποκάλυψη που κάνουμε για την ύπαρξη του εγγράφου σε συνδυασμό με τα άλλα δύο -που έχουν δει παλαιότερα το φως της δημοσιότητας- και την υπογραφή Μπασιάκου δημιουργεί έναν νέο μείζον θέμα για τη ΝΔ. Γιατί ο κ. Μπασιάκος δεν αποκλείσθηκε και αυτός από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ αφού αποδεικνύεται έτσι ότι εκείνος υπήρξε ο "πρωτομάστορας" από πλευράς υπουργών του μεγάλου σκανδάλου; Μήπως τελικά αυτοί που έμειναν εκτός ψηφοδελτίων δεν ήταν στην πραγματικότητα "βατοπεδινοί" αλλά είχαν αντιταχθεί, όπως ο Σάββας Τσιτουρίδης και ίσως ο Πέτρος Δούκας μολονότι εμφανίστηκε ως "βατοπεδινός";

Δεν υπάρχουν σχόλια: