Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ !!!

Περισσότεροι από 47 στους 100 'Έλληνες (45 πέρυσι) δεν θα κάνουν διακοπές το καλοκαίρι του 2008, ενώ συνεχίζεται απελπιστικά η μείωση του χρόνου των διακοπών της ελληνικής οικογένειας, η οποία (για τέσσερα μέλη) δαπανά περίπου 3.300 ευρώ για διακοπές 15 ημερών. Αυτό προκύπτει από πρόσφατη πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ. Ωστόσο, σύμφωνα με την Eurostat, τουλάχιστον πέντε παραπάνω ημέρες διακοπών, από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καταγράφονται στην Ελλάδα, Ισπανία και Λουξεμβούργο, για τις ηλικίες των 15-24.
Ως αιτίες για τη μη πραγματοποίηση των διακοπών είναι: οικονομικοί λόγοι 73%, επαγγελματικές υποχρεώσεις 20% και άλλοι λόγοι 7%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, το 72% κάνει διακοπές σε ιδιόκτητο, συγγενικό ή φιλικό σπίτι.
Η χώρα μας δυστυχώς, χαρακτηρίζεται πλέον διεθνώς, ως ιδιαίτερα ακριβός τουριστικός προορισμός. Δεν είναι λοιπόν περίεργο γιατί οι καταγγελίες οι οποίες καταγράφονται από το ΙΝΚΑ έχουν συχνά την επωδό: «αγαπούμε την Ελλάδα, μας αρέσει πολύ, αλλά δεν μπορούμε πια να ξανάρθουμε εδώ».
Η διάρκεια των διακοπών φαίνεται ότι περιορίζεται όλο και περισσότερο. Έτσι, το 30% θα κάνει 7 ήμερες διακοπές, το 34% θα κάνει 10 ημέρες διακοπές, το 25% θα κάνει 15 ήμερες διακοπές, το 6,5% θα κάνει 20 ήμερες διακοπές και το 1,5% μόνο θα κάνει 30 ήμερες διακοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: