Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

ΜΑΛΛΟΝ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πτώση της κυβέρνησης.
Και προσφυγή στις κάλπες βλέπει η Ντόρα Μπακογιάννη αν κάποιος βουλευτής αρνηθεί να ψηφίσει νομοσχέδιο. «Ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση δεν θα γίνουν όμηρος κανενός. Θα πάμε σε εκλογές», λέει χαρακτηριστικά, λίγες μέρες πριν από την πολιτική παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κι ενώ στο εσωτερικό της Ν.Δ. το στρατόπεδο των διαφωνούντων πυκνώνει συνεχώς.






Στην 1, 2 μονάδα έχει πέσει η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής. Η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, δύο ημέρες μετά την ανακοινώσεις του σαρωτικού φορολογικού «πακέτου» μέτρων της κυβέρνησης, και δείχνει ότι στο πολιτικό σύστημα κυοφορούνται σημαντικές εξελίξεις, 10 μήνες πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009 και ενώ έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν σενάρια για πρόωρες εκλογές.
Το ποσοστό της πρόθεσης ψήφου είναι:

ΝΔ, 29,3% (προηγούμενη 29,8%

ΠΑΣΟΚ, 28,1% (προηγούμενη 25,8%)

ΣΥΡΙΖΑ,11,7%

ΚΚΕ, 7,6%

ΛΑΟΣ, 5%

Το ποσοστό δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση ανέρχεται στο 80,4% και για την αξιωματική αντιπολίτευση το 88,4%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ποσοστό 71,4% λέει «όχι» στη συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ στη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ λέει «ναι» το 39,8%. Επίσης, τα δύο μεγάλα κόμματα είναι κάτω από το 60% (57, 4)

Δεν υπάρχουν σχόλια: