Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

ΨΩΡΟΚΩΣΤΕΝΑ ????????????





Πελάτης …


πιάστε τον!!!


Ελλάδα:
Η χώρα, όπου ο τουρίστας (ξένος και ντόπιος), αισθάνεται σαν να έχει πέσει σε ενέδρα ληστών, ή (στην καλύτερη περίπτωση) ότι είναι …ανεπιθύμητος. Η χώρα, όπου όλοι οι αξιόλογοι τουριστικοί προορισμοί βρίσκονται υπό …κατάληψη. Βρήκα ένα αρκετά επίκαιρο αρθράκι, μ' ένα θέμα, που αναφέρεται δυστυχώς σε μια από τις πικρές αλήθειες της ελληνικής πραγματικότητας, και σας το παρουσιάζω αυτούσιο:.



'Η μάλλον μόνον για κλάμματα...



Εδώ και μερικά χρόνια (και πολύ περισσότερο από τότε που οι νεοβάρβαροι της Δεξιάς κατέλαβαν την εξουσία στην Ψωροκώσταινα, οπότε θέλω να έχω όσο το δυνατόν λιγότερη σχέση με το κράτος ΤΟΥΣ) αποφάσισα ότι ξανά δεν κάνω διακοπές εδώ! Δεν άντεχα ούτε και αντέχω την κουτοπονηριά του κάθε χωριάτη που ο Θεός του έδωσε ένα κτηματάκι δίπλα στη θάλασσα, έχτισε ένα εξοχικό και ξαφνικά το πλασάρει σαν να είναι ... "Club Med" ζητώντας παράλογα χρήματα κάθε καλοκαίρι. Δεν άντεχα ούτε αντέχω την ανευθυνότητα τουριστικών πρακτόρων, πλοιοκτητών, ταβερνιάρηδων, ξενοδόχων. Δεν άντεχα ούτε αντέχω τις καθυστερήσεις των πλοίων, τις άγονες γραμμές, την έλλειψη υποδομών, τις προτηγανισμένες πατάτες που τις πληρώνεις για ... χαβιάρι. Έτσι, κάνω διακοπές στο εξωτερικό, κανονίζοντας μόνος μου τη μετάβαση και τη διαμονή μου, από το διαδίκτυο (παράδειγμα: με 300 ευρώ έκλεισα κατακαλόκαιρο 2 αεροπορικά εισιτήρια με την ουγγρική Malev για Θεσσαλονίκη-Πράγα μετ'επιστροφής, και μάλιστα 1 μόλις μήνα πριν πάω, αν προνοούσα νωρίτερα θα τα έβρισκα και πιο φθηνά, όταν μόνον για Θεσσαλονίκη-Χίο, την ίδια περίοδο, ήθελα 811 ευρώ με την ελληνική Aegean!).Η πεποίθησή μου ότι μερικά μέρη της Ελλάδας και οι ... ξύπνιοι κάτοικοί τους (αν όχι και ολόκληρη η Ελλάδα!) χρειάζονται ένα είδος μποϊκοτάζ από όλους τους καταναλωτές, Έλληνες και ξένους, ώστε να τρανταχτούν και να πάψουν να νομίζουν ότι αποτελούν το ... κέντρο του κόσμου, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε με το τραγικό συμβάν της Μυκόνου ,όπου ο παρκαδόρος και ο μπράβος δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον αυστραλό τουρίστα. Η Μύκονος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα τουριστικής αυθαιρεσίας και προορισμός που οι κάτοικοί του έχουν πάρει "ψηλά τον αμανέ", επειδή ο καλός Θεούλης τους προίκισε με 3-4 κατσάβραχα και κάτι παραπήγματα βουτηγμένα μέσα στο νερό, εν είδει ... Βενετίας (τρομάρα τους!).
Υ.Γ.: ο πατέρας του κλινικά νεκρού νεαρού δεν είπε λέξη άσχημη για την Ψωροκώσταινα που "δημιουργεί" τέτοιους τραμπούκους, που σκότωσαν το παιδί του .
Κατά τη γνώμη μου ΚΑΚΩΣ! ΚΑΚΙΣΤΑ! Έπρεπε να μας σούρει τα εξ αμάξης!
Ξέρετε γιατί; Γιατί τέτοιες μεγαλόκαρδες συμπεριφορές δίνουν πάτημα στους ανευθυνο-υπεύθυνος τύπου Σπηλιωτόπουλου να παίρνουν θάρρος και να κατηγορούν τον Τύπο γιατί λέει... "δυσφημεί" τη χώρα !
ΔΕΝ κατάλαβε τίποτε ο Υπουργός ... "Τουρισμού";
Πού είναι, λοιπόν, οι bloggers; Εδώ να σας δώ λεβέντες μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: