Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ



Η κυβέρνηση των πέντε σκανδάλων και των δυο συμβιβασμών


Χειρότερα δεν μπορούσε να γίνει για το διεθνές κύρος της κυβέρνησης Καραμανλή, σε μια στιγμή μάλιστα που διογκώνεται στο εσωτερικό της χώρας η κατακραυγή για την αναποτελεσματικότητά της και τα σκάνδαλα. Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του εκτενές ρεπορτάζ για τα «σκάνδαλα που μαστίζουν την συντηρητική κυβέρνηση της Ελλάδος»

Όπως αναφέρεται στην εισαγωγή του άρθρου , «η συντηρητική κυβέρνηση της Ελλάδος συγκλονίζεται τα τελευταία χρόνια από πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα που αμαυρώνουν τη φήμη της και αποτρέπουν ξένους επενδυτές». Στη συνέχεια καταγράφει «μερικά από σημαντικότερα σκάνδαλα» τα οποία είναι:


1. Το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών (Φεβρουάριος 2006), το οποίο χαρακτηρίζει «Greek Watergate» και επισημαίνει ότι η υπόθεση έχει ήδη μπει στο αρχείο.


2. Το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων (Μάρτιος 2007), η διερεύνηση για το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί.


3. Το θέμα με τους Ινδούς εργάτες που δούλευαν ανασφάλιστοι στο κτήμα του πρώην υπουργού Εργασίας Βασίλη Μαγγίνα, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη.


4. «Σεξ, ψέματα και DVD – Δεκέμβριος 2007». Πρόκειται για το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χ. Ζαχόπουλου το οποίο ακόμη διερευνάται.


5. Το σκάνδαλο με τη Siemens που αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2008
Κατόπιν τούtvn, αν συνυπολογίσουμε kai τις εξελίξεις στο κυπριακό και το σκοπιανό, η κυβέρνηση Καραμανλή μπορεί να φέρει επαξίως τον τίτλο «κυβέρνηση των πέντε σκανδάλων και των δυο συμβιβασμών».

1 σχόλιο:

σίβυλλα είπε...

Tα πλοία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη αναχωρούν σήμερα από τα Χανιά

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/08/blog-post_4623.html