Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ



188 τα ζακυνθινόπουλα περνάνε φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Τέλος στην αγωνία των μαθητών που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις απο χθες το πρωί, καθώς από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Η δημοσίευση των βάσεων έγινε στις 9.30 το πρωί και λίγη ώρα αργότερα τα στοιχεία έφτασαν στις Β/βάθμιες Διευθύνσεις όλης της χώρας.
Στη συνέχεια οι Διευθυντές των σχολείων ανέλαβαν να αναρτήσουν σε όλα τα Λύκεια αναλυτικούς πίνακες με τα ονόματα των υποψηφίων και τις σχολές στις οποίες κατάφεραν να εισαχθούν.
Στη Ζάκυνθο, ο αριθμός των επιτυχόντων έφτασε τους 188 στο σύνολο των 280 υποψηφίων που διεκδίκησαν μία θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Από αυτούς οι 171 προήλθαν από τα Γενικά Λύκεια. Το ποσοστό των επιτυχόντων θεωρείται ικανοποιητικό δεδομένου ότι ξεπερνά το 50% των συμμετασχόντων στις εξετάσεις.

, αξίζει να αναφέρουμε πως από :
το πρώτο Λύκειο πέτυχαν 60 μαθητές,
από το δεύτερο Λύκειο 92
από το Λύκειο Κατασταρίου 18 και
από το Λύκειο Βολιμών ένας μαθητής.
Από το ΤΕΕ Ζακύνθου, το οποίο ουσιαστικά ολοκληρώνει και τη λειτουργία του αφού μετατράπηκε σε ΕΠΑΛ, φέτος μέτρησε 15 επιτυχόντες σε ΤΕΙ ενώ δύο άτομα πέτυχαν σε σχολές πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού. Οι «πρωτιές» Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Προϊστάμενο της Β/βάθμιας Δημήτρη Στραβοπόδη φέτος ΄πρώτευσαν΄, πετυχαίνοντας βαθμούς άνω του 19, 4 μαθητές από το 1ο Λύκειο και δύο μαθητές από το 2ο Λύκειο. Πάνω από το βαθμό του 18 έγραψαν στις πανελλαδικές 23 άτομα από το 1ο Λύκειο, 26 από το 2ο και 5 από το Λύκειο Κατασταρίου.

καλή χρονιά.


«Θα ήθελα να συγχαρώ τους επιτυχόντες και να τους ευχηθώ καλή συνέχεια αλλά και επίτευξη όλων τους των στόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: