Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ !

Για καλά σχολεία χρειάζονται

μορφωμένοι πολιτικοί!


Του Παντελή Οικονόμου

Ανοίγουν λοιπόν τα σχολεία. Εφέτος, με πρώτο θέμα ενδιαφέροντος την νέα γρίπη. Και σε δεύτερη μοίρα τις χρόνιες παθήσεις της εκπαίδευσης στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα στην Αθήνα. Με πολύ περισσότερα θύματα. Με αισθητές, προ πολλού, τις αρνητικές συνέπειες τους στην καθημερινή μας ζωή. Στις σχέσεις μας με τα παιδιά μας και τους νέους. Στην αρμονική συμβίωση μας με τον χώρο που μας περιβάλλει και καταστρέφεται. Στην εθνική μας Παιδεία, με απλά λόγια.

Ζυγίζοντας τα πράγματα τόσο λάθος για τόσο καιρό, ακυρώνεται τελικά ακόμα και αυτή η φροντιστηριακή λειτουργία των σχολείων. Με όλο και υψηλότερο οικονομικό κόστος για τις οικογένειες. Με όλο και φτωχότερο περιεχόμενο και αξία για τους μαθητές. Με την σχέση τους με το σχολείο ολοένα και πιο συμβατική, ολοένα και πιο προσχηματική. Και τους «πολιτικούς αρμόδιους» απενεργοποιημένους να προωθούν τις κλήσεις τους.

Ότι η Παιδεία είναι ύψιστης σημασίας (αν όχι το πρώτο) εθνικό πρόβλημα είναι αυταπόδεικτο. Ότι λύση υπάρχει είναι επίσης προφανές. Οραματίζομαι και προσπαθώ για την προϋπόθεσή της : μια διαφορετική πολιτική βούληση. Μια νέα ιεράρχηση αναγκών και εξανθρωπισμό των προτεραιοτήτων μας. Από μια μορφωμένη πολιτική τάξη πραγμάτων. Είμαι αισιόδοξος. Γίνεται !

* Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθήνας

2 σχόλια:

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Βεβαίως και υπάρχει λύση και αν την οραματίζεται κι αυτός, θα έχει ευκαρία με τη νίκη του ΠΑΣΟΚ να την πράξει.
Ολοι ελπίζουμε ακόμα και με δυσπιστία.
Καλσηπέρα.

THEPOS είπε...

Αρκεί σύντροφοι όταν θα ψάχνετε για λύσεις να ρωτήσετε και τους ενδιαφερόμενους.Διότι συνήθως αναζητούνται σοφοί στον ουρανό ενώ οι λύσεις είναι εδώ στην γη