Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ρελάνς Παπανδρέου !!!

Με φόρο στα υπερκέρδη των τραπεζών

Την απάντηση του στις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας ότι ασκεί «εύκολη πολιτική» χωρίς να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αναμένεται να δώσει ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της ΔΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέτρα που θα εξαγγείλει το Σάββατο, αναμένεται να συμπεριλάβει και την επιβολή υψηλότερου φόρου στα υπερκέρδη των τραπεζών τα οποία διατηρούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα παρά την κρίση.


Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτρο εξετάζεται από το επιτελείο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ με ιδιαίτερη προσοχή καθώς οι συνέπειες από την εφαρμογή του μπορεί να είναι ευρύτατες. Θεωρείται ότι οι τράπεζες αντέχουν στην παρούσα συγκυρία να καταβάλλουν περισσότερους φόρους καθώς τα κέρδη τους τρέχουν με ικανοποιητικούς ρυθμούς παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το οικονομικό επιτελείο της Ιπποκράτους, η πραγματική φορολογική επιβάρυνση που ισχύει σήμερα για τις τράπεζες (δηλαδή το ποσό που πληρώνουν πραγματικά αφού ληφθούν υπόψη όλες οι εκπτώσεις και οι διευκολύνσεις) είναι –ποσοστιαία- σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με αυτή των εργαζομένων. Οι τράπεζες, υπολογίζεται ότι πληρώνουν περίπου το…7% των κερδών τους σε φόρους, έναντι 27% που καταβάλει ένας μέσος εργαζόμενος με ετήσιες αποδοχές της τάξεως των 30.000 ευρώ.


1 σχόλιο:

Anonymous είπε...

^ Ποιος πρότεινε την τετ-α-τετ τηλεοπτική αναμέτρηση Καραμανλή- Παπανδρέου. Ο Βενιζέλος;

Εδώ λέμε σύντροφοι να μιλήσει καναδυό φορές και ει δυνατόν από video και σεις τον οδηγείτε στην αυτοχειρία;

Πείτε κι ότι θα πάει στο στούντιο με ποδήλατο, να το σιγουρέψω ότι τον έχετε για καθάρισμα.


^ Πλέον ελπίζω μόνο στο Γιώργο. Να μου κάνει τη χάρη και να επαναφέρει Κίμωνα Κουλούρη.


^ Οι σύντροφοι που πανηγυρίζουν για την αποχώρηση Αλαβάνου είναι βέβαιοι ότι πρέπει να χαρούν;
Και δεν μιλάω για τους συντρόφους στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Προφανέστατα επίσης δεν μιλάω και για τους συντρόφους του ΛΑΟΣ.


^ Η αλαζονεία απαγορεύεται στο νέο ΠΑΣΟΚ γράφει σε βαρυσήμαντη ανάλυσή του στο Πρώτο Θέμα ο διευθυντής του STAR Σταμάτης Μαλέλης

Οι Πετρούλες επιτρέπονται;