Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2009

"Σχέδιο Εθνικής Ανάτασης

Με αιχμή την οικονομία και το κράτος παρουσίασε

Από το βήμα της ΔΕΘ- ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς το "Σχέδιο Εθνικής Ανάτασης". Επεσήμανε ότι "είναι η ώρα των αποφάσεων" προκειμένου "να βγει ο τόπος από το τέλμα".

Το Σχέδιο του ΠΑΣΟΚ θα τεθεί σε εφαρμογή με πέντε νομοσχέδια- που θα ψηφιστούν άμεσα- με τέσσερις άξονες.

Εξειδικεύοντας το σχέδιο για την οικονομία ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτό θα έχει ως στόχους την στήριξη του εισοδήματος, το οποίο περιλαμβάνει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, παροχή έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης, λήψη μέτρων προστασίας των δανειοληπτών και πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο.

Θα υπάρξουν και παρεμβάσεις στο φορολογικό σύστημα ώστε "να φορολογούνται όλα τα εισοδήματα με μια προοδευτική και δίκαιη φορολογική κλίμακα" όπως είπε. "Τα μερίσματαφορολογία των επιχειρήσεων". Ωστόσο θα καταργηθούν, είπε, όλες οι χαριστικές φοροαπαλλαγές, ενώ τα κέρδη που παραμένουν στην επιχείρηση θα φορολογούνται με χαμηλότερο συντελεστή.

Επίσης, προανήγγειλε αλλαγή του "Τειρεσία" και αντικατάσταση του ΕΤΑΚ με προοδευτική φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας χωρίς να εξαιρείται η εκκλησία, με την οποία το ΠΑΣΟΚ είναι σε διάλογο.

Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα προχωρήσει σε απογραφή, ενώ προανήγγειλε αλλαγές στον εκλογικό νόμο και τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

"Η παρακμή που βιώνουμε σήμερα δεν θα περάσει όταν ξεπεραστεί η διεθνής κρίσης, διότι συνδέεται με πολιτική κρίση: Θεσμών και αξιών" είπε ο κ. Παπανδρέου. Πρόσθεσε ότι "φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση διότι δημιουργήθηκε ένα πελατειακό κράτος που πνίγει κάθε πρωτοβουλία. Τα τελευταία έξι χρόνια κανείς δεν ανέλαβε τις ευθύνες του".

Και συμπλήρωσε: "Στις εκλογές δεν συγκρούονται δύο κόμματα και δύο αρχηγοί, αλλά δύο διαφορετικές αντιλήψεις για τη χώρα και την πολιτική. Πρέπει να αλλάξει η αντίληψη της εξουσίας. Δεν οραματίζομαι το ανέφικτο, οραματίζομαι το αυτονόητο".

Χαρακτήρισε την πρόταση του κ. Καραμανλή ως καταστροφική για τη χώρα και πρόσθεσε ότι "αντί να παγώσουμε την αγορά, όπως πρότεινε ο πρωθυπουργός, χρειάζεται να στηρίξουμε την οικονομική δραστηριότηταΑπο:nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: