Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2009

Τι κυβέρνηση σχεδιάζω !!!

Καλώ τον Κ. Καραμανλή

σε τηλεοπτικό διάλογο ώστε ο πολίτης

να συγκρίνει και να κρίνει«Μικρό σχήμα,

εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί»

«Στις εκλογές αυτές κρίνεται το μέλλον της χώρας και όχι η μοίρα του Καραμανλή ή του Παπανδρέου». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -απαντώντας γραπτώς- στην πρώτη συνέντευξή του μετά την προκήρυξη των εκλογών κατηγορεί τον αντίπαλό του ότι «συμβιβάστηκε και συγκάλυψε τα φαινόμενα διαφθοράς στην κυβέρνηση και στο στενό περιβάλλον του, όταν δεν τα ενθάρρυνε συνειδητά με τη στάση ανοχής».


*Από την άλλη πλευρά, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «οι πολίτες θα προτιμήσουν μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση» και περιγράφει τις προτεραιότητές του στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση. Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει:

* «Δεν θα επιτρέψω να εκφυλιστεί η κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση σε κοκορομαχία. Θα καλέσω τον Κ. Καραμανλή σε μια αναβαθμισμένη διαδικασία προεκλογικού διαλόγου».

* «Σε κάθε περίπτωση και με αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει συναινέσεις και συνεργασίες με ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις. Θα εξαντλήσουμε σε κάθε περίπτωση όλα τα περιθώρια».

* «Τα φαινόμενα διαφθοράς δεν υπάρχει περίπτωση να επαναληφθούν. Θα είμαι άτεγκτος. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διαψεύσει τις ελπίδες των πολιτών, να αμαυρώσει τη δημοκρατική παράταξη. Και θα το αποδείξω από την πρώτη στιγμή, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαλευκανθούν όλες οι δυσώδεις υποθέσεις που πλήγωσαν τους Ελληνες, όποιους και να αφορούν».

* «Τα εξωθεσμικά κέντρα έχουν όση εξουσία είναι διατεθειμένος κανείς να τους παραχωρήσει. Δεν χρωστάω σε κανέναν, εγώ λογοδοτώ μόνον στους πολίτες».

* «Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο αναστροφής ή βελτίωσης των συμφωνιών που έκανε η κυβέρνηση της Ν.Δ.» (Ολυμπιακή, ΟΤΕ, λιμάνια).

* «Το υπουργικό συμβούλιο που θα σχηματίσω θα έχει σημαντικά μειωμένο αριθμό υπουργών και υφυπουργών. Υπάρχουν, επίσης, πολλοί άξιοι Ελληνες εκτός ΠΑΣΟΚ, αλλά και εκτός κομμάτων, τους οποίους θα καλέσω να συμβάλουν από θέσεις ευθύνης».

από:Εnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: