Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2009

Αποσπάσματα από την ομίλια !!!

Tου Γιώργου Παπανδρέου στο Θησείο

"Το ΠΑΣΟΚ ζητά την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών. Την ψήφο αυτοδυναμίας για να κάνουμε μαζί μία νέα αρχή" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για τα 35 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

O κ. Παπανδρέου ξεκίνησε την πρώτη ουσιαστικά προεκλογική ομιλία του με ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για τη μεγαλειώδη παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση, όπως δήλωσε.

Αποσπάσματα από την ομιλία Παπανδρέου

«Σήμερα που γιορτάζουμε τα γενέθλια των 35 χρόνων του ΠΑΣΟΚ, ξεκινάμε έναν νέο αγώνα για τη νίκη όλων των Ελλήνων» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στο Θησείο για την επέτειο των 35 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας ταυτόχρονα «νίκη με αυτοδυναμία» στις εθνικές εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως ήρθε η ώρα του λαού για μια νέα πορεία εθνικής ανάτασης, επισημαίνοντας πως «μπροστά μας ορθώνονται μεγάλες προκλήσεις και προβλήματα, θα δουλέψουμε αδιάκοπα με όλη μας τη ψυχή αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με κάθε αντίληψη και κατεστημένο που κρατά τον τόπο μας πίσω».

«Απευθύνομαι σήμερα στη μεγάλη δημιουργική πλειοψηφία της κοινωνίας μας στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα αφύπνισης πως τώρα είναι η ώρα να χαράξουμε μια πορεία δημιουργίας και προσφοράς καθώς η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας πως «στις 4 του Οκτώβρη θα ανατείλει ξανά ο ήλιος της ελπίδας».

«Σε αυτές τις εκλογές δεν συγκρούονται απλά δύο κόμματα, αλλά δύο τελείως διαφορετικοί κόσμοι και δύο διαφορετικές επιλογές για την πατρίδα» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας: «Εκείνοι θεωρούν ότι η νίκη στις εκλογές τους δίνει δικαιώματα. Εμείς ξέρουμε ότι η νίκη στις εκλογές μας γεμίζει ευθύνες. Και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται δεν έχει θέση στη δική μου κυβέρνηση» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας για την ΝΔ - χωρίς να αναφέρει το όνομα του κόμματος, ούτε το όνομα του κ. Καραμανλή - ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «φυγομαχούν, καταρρέοντας κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που δημιούργησαν οι ίδιοι και οι πολιτικές τους».

«Έχω όραμα για την Ελλάδα, έχουμε όραμα για την πατρίδα, εφικτό, επιβεβλημένο και αυτονόητο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας πως «είναι αυτονόητο ότι το σημερινό μοντέλο ανάπτυξης δεν πάει άλλο και είναι επιβεβλημένο γιατί δεν μπορεί να επικρατεί η αντίληψη ότι κάθε τι που δεν γίνεται τσιμέντο γίνεται στάχτη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην «πράσινη ανάπτυξη» που μπορεί εκτός των άλλων να εγγυηθεί χιλιάδες νέες δουλειές, με σημαντικά έσοδα για τον κρατικό κορβανά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «οραματίζομαι το αυτονόητο: Δίκαιο φορολογικό σύστημα, νέα αναδιανομή όπου όλοι μας θα πληρώνουμε δίκαια το μερίδιό που μας αναλογεί, αλλά και θα ξέρουμε την ίδια ώρα ότι οι φόροι μας έχουν αντίκρισμα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε στη δημοκρατική αναδόμηση και αποκέντρωση του κράτους, να εγγυηθούμε την εφαρμογή των νόμων, να καταργήσουμε τη σχέση εξάρτησης Δικαιοσύνης-κυβερνήσεων, μπορούμε να σπάσουμε την κομματικοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ είναι επιβεβλημένο να φέρουμε πάλι τη σιγουριά και την ασφάλεια στη ζωή του πολίτη, και να δημιουργήσουμε μια δημόσια δωρεάν ποιοτική παιδεία για όλους που θα ετοιμάζει τα παιδιά μας για μια ανταγωνιστική παγκόσμια οικονομία του 21ου αιώνα, μπορούμε να έχουμε ένα σύγχρονο και ανθρώπινο ΕΣΥ, μπορούμε να έχουμε εξωτερική πολιτική που θα ξαναδίνει φωνή στην Ελλάδα και θα την κάνει σεβαστή από όλους».

Αναφορά στο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ

Αναφερόμενος στην επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου 1974 ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «μια χούφτα ανθρώπων έμελλε ν’ αλλάξει το ρου της πολιτικής μας ιστορίας, καθώς έδωσαν την υπόσχεση ότι δεν θα συμβιβαστούν με κατεστημένες λογικές και ότι θα βάλουν απέναντί τους μία ολόκληρη πολιτική αντίληψη που ήθελε την Ελλάδα για δεκαετίες εξαρτημένη και κατακερματισμένη».

«Σήμερα τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους. Τον Γιώργο Γεννηματά, τον Γιάννη Αλευρά, την Μελίνα, τον Αντρέα» είπε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας πως η πολιτική τους ένωσε τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις που ήθελαν να βάλουν τέλος στο καθεστώς της ξένης εξάρτησης και της κοινωνικής αδικίας και το πέτυχαν.

Κόκκινη γραμμή

«Σήμερα τραβάμε μια κόκκινη γραμμή. Το τέλος της σημερινής κυβέρνησης σηματοδοτεί το τέλος της Ελλάδας της απαξίωσης των αρχών μας, του χαμηλού πήχη, της ανοχής σε φαινόμενα που μας προσβάλλουν» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «υπάρχει ένας τρόπος για να γίνει η αρχή και το πρώτο βήμα πρέπει να γίνει από την πολιτική ηγεσία του τόπου γιατί από εκεί ξεκινούν όλα».

«Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα μια νέα, μια εντελώς διαφορετική πολιτική ηγεσία» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας πως «(τα πράγματα) θα αλλάξουν και μπαίνω μπροστά στη μάχη., δεσμευόμενος για μια ηγεσία που θα ξεκινήσει τις ανατροπές από την ίδια την εξουσία».

Αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «θα σταθούμε δίπλα σε κάθε προσπάθεια σε κάθε τι που κάνει την χώρα μας πιο δυνατή, πιο δημιουργική, πιο πλούσια».

«Μπροστά σε μια κυβέρνηση που δεν τίμησε την εντολή που της έδωσε 2 φορές ο ελληνικός λαός, είμαστε έτοιμοι με σχέδιο για την ανάταξη της οικονομίας για την ανασυγκρότηση του κράτους, την αναδιανομή του πλούτου, την αναθεώρηση του αναπτυξιακού μοντέλου και την αναδόμηση του πολιτικού συστήματος» είπε ο κ. Παπανδρέου δεσμευόμενος «εκ μέρους όλων εκείνων που θα στελεχώσουν την επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για μια ηγεσία που δεν χρωστάει σε κανένα, μόνο στον ίδιο τον λαό».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι θα παρουσιάσει στην ΔΕΘ το σχέδιο Εθνικής Ανάτασης και τόνισε ότι «όπως το 1981 και το 1993 δεν μας φοβίζει η πρόκληση της διακυβέρνησης».

«Πάμε μαζί για τη νίκη στις 4 του Οκτώβρη, για τη νίκη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Μέχρι στιγμής στην Ιπποκράτους επικρατούν χαμηλοί τόνοι. Στο κλίμα αυτό ήταν και η πρώτη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την ανακοίνωση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
1 σχόλιο:

Anonymous είπε...

φιλαρακι anarxa το βιντεο ειναι το περσινο!!!