Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Στην «δίκη των …έξι» ???


Ποιοι θα είναι τελικά???

Θυμάστε που την Παρασκευή γράφαμε ότι το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει έξι υπουργούς για Προανακριτική; Το θέμα απασχολεί σήμερα τις περισσότερες κυριακάτικες εφημερίδες, καθώς αρχίζει από αύριο Δευτέρα η πιο δραματική εβδομάδα στη Βουλή με τις καταθέσεις των πολιτικών προσώπων.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη λένε τώρα ότι εξετάζουν την εμπλοκή κάθε υπουργού και είναι θέμα ημερών να αποφασίσουν ποιους θα συμπεριλάβουν στο κάδρο της Προανακριτικής. Οι κ.κ. Ρουσόπουλος, Δούκας και Μπασιάκος λένε πως είναι «σίγουροι». Τα υπόλοιπα ονόματα που είναι πλέον «πολύ πιθανό να συμπεριληφθούν στην πρόταση» είναι κατά το «Έθνος» των κ. Κοντού, Κιλτίδη και Μπέζα. Εμείς είχαμε γράψει και για τον κ. Τσιτουρίδη, αλλά φαίνεται ότι κατάλαβαν πως είναι πολύ καλύτερο να τον χρησιμοποιήσουν ως μάρτυρα.

Ο κ. Μπέζας κατηγορείται από το ΠΑΣΟΚ ότι άφησε απροστάτευτο το Δημόσιο, ενώ συνεχίζουν να χτίζονται εκτάσεις λόγω και της δικής του διαχείρισης. Ο κ. Κοντός φέρεται να υπέγραψε κρίσιμες αποφάσεις για τις ανταλλαγές ενώ ο κ. Κιλτίδης, από τη φέρει το βάρος του αποχαρακτηρισμού του «χθαμαλού» δάσους στην Ουρανούπολη.

Το Πρώτο Θέμα αναφέρει στους προς παραπομπή και το όνομα του πρώην

υπουργού Απασχόλησης, Βασίλη Μαγγίνα, «επί των ημερών του οποίου ελήφθησαν από την ΚΕΔ κρίσιμες αποφάσεις για την τύχη του ολυμπιακού ακινήτου, το οποίο και «απελευθέρωσε»

Η πρόταση για Προανακριτική θα κατατεθεί λίγο πριν ή λίγο μετά τις γιορτές και σε κάθε περίπτωση θα συζητηθεί τον Ιανουάριο. Η παράταση της εκκρεμότητας φαίνεται να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ, αφού έτσι η σχετική συζήτηση θα κυριαρχεί για καιρό ακόμη στον δημόσιο βίο και θα εντείνει τα διαλυτικά φαινόμενα στη ΝΔ

απο:ΑΝΤΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: