Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

ΦΑΓΑΤΕ ΤΟΣΑ ???

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ
ΛΑΜΟΓΙΑ ???


ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ




Απλήρωτοι από 9 ως 15 μήνες παραμένουν
οι εργαζόμενοι της ΔΕΠΑΖ,

Που στρεφόμενοι κατά του Δήμου Ζακυνθίων, δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την καταβολή της μισθοδοσίας τους.
Τα Χριστούγεννα για τους συγκεκριμένους 9 εργαζόμενους, όπως και για μια σειρά άλλους συναδέλφους τους, φαίνεται πως θα είναι... μαύρα, αφού δηλώνουν ότι έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, μη μπορώντας να καλύψουν ούτε στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Με συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες από κοινού με τη διοίκηση ντου Εργατικού Κέντρου, σημείωσαν μεταξύ άλλων ότι τους οφείλονται περίπου 75.000€ από μισθούς, χωρίς να υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων.
“Καταγγέλλουμε ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΑΖ είναι απλήρωτοι ως και 15 μήνες. Επιδιώξαμε συνάντηση με το Δήμαρχο Ζακυνθίων και μας απάντησε τηλεφωνικά ότι δεν έχουν να λάβουν τίποτα.
Το ίδιο είπε και ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Διονύσης Ιθακήσιος”, σημείωσε το μέλος της Διοίκησης του ΕΚΖ, Διονύσης Κλάδης, επισημαίνοντας:
“Οι εργαζόμενοι περιμένουν την τακτοποίησή τους με την μετατροπή της ΔΕΠΑΖ σε κοινωφελή επιχείρηση, διαδικασία που καθυστερεί, την ίδια ώρα που μένουν απλήρωτοι και χωρίς Δώρο.
Τους καλούμε να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, για το ρόλο που έπαιξαν όλα αυτά τα χρόνια αυτές οι επιχειρήσεις στους κόλπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και την πολιτική που ακολουθείται”.
Υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για επιλογές που έχουν ληφθεί σε επίπεδο Κυβερνήσεων διαχρονικά, τόνισε πως “απ' όσους στηρίζουν και τον 2ο Καποδίστρια, δεν περιμένουμε να βρουν λύσεις για τα προβλήματα των εργαζομένων.
Εμείς, θα πάρουμε όλα τα μέτρα που αρμόζουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Μπορεί να μην καλυπτόμαστε από τη λύση που τους προτείνουν, σαν ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ζητάμε όμως, σταθερή δουλειά για όλους και καταβολή των δεδουλευμένων,
Θα τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο”.

ΑΠΟ:ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: