Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ???

155 νεκροί στη Γάζα ???





Παγκόσμιες αντιδράσεις για την πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΡΩΣΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ - ΑΓΓΛΙΑΗ γαλλική προεδρία της ΕΕ με σημερινό ανακοινωθέν της εκφράζει σήμερα την «έντονη ανησυχία της για την κλιμάκωση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας κι εκφράζει τη λύπη της για τον μεγάλο αριθμό των αμάχων θυμάτων», ενώ αξιώνει «την άμεση κατάπαυση» των «ισραηλινών βομβαρδισμών» στη Γάζα και τις «επιθέσεις με ρουκέτες από τη Γάζα» κατά του Ισραήλ.Παράλληλα, κι η Ρωσία κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να σταματήσει «την μεγάλης κλίμακας επιχείρηση» κατά της Γάζας και ζήτησε από την ισλαμιστική Χαμάς να σταματήσει να εξαπολύει επιθέσεις με πυραύλους κατά του Ισραήλ...
«Η Ρωσία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της βίας ως απαραίτητης προϋπόθεσης για να επιλυθούν τα υπάρχοντα προβλήματα μέσω των διαπραγματεύσεων», υπογραμμίζεται στο ανακοινωθέν του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Η Βρετανία από την πλευρά της εξέφρασε την «βαθύτατη ανησυχία της» έπειτα από τις πολύνεκρες επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Γάζας και συνέστησε τη «μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση» στην ισραηλινή κυβέρνηση και την «άμεση» παύση των επιθέσεων με ρουκέτες κατά του ισραηλινού εδάφους από τη Γάζα.
Το Ιράν κατήγγειλε σήμερα τις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Γάζας και της Χαμάς και κάλεσε «το ΣΑ του ΟΗΕ, τον Οργανισμό της Ισλαμικής Διάσκεψης και τη διεθνή κοινότητα σε μία κοινή δράση για να σταματήσουν το σιωνιστικό καθεστώς να συνεχίσει τα εγκλήματά του».
«Αυτά τα εγκλήματα είναι η απόδειξη για την επιθετική στάση του σιωνιστικού καθεστώτος και καταλήγουν στη σιωπή της διεθνούς κοινότητας απέναντι στην άδικη πολιορκία των κατοίκων της Γάζας», τονίζει ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ Χασάν Γασγκάβι, «καταδικάζοντας» τη σημερινή επίθεση.Από την πλευρά της η Ιορδανία ζήτησε την έκτακτη σύσκεψη αύριο των αράβων ΥΠΕΞ «για να εξετάσουν τις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Γάζας», τόνισε ο γγ του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα. Παράλληλα, ο βασιλέας Αμπντάλα Β’ επικοινώνησε με τους προέδρους της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ και τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για να «προωθήσουν μία αραβική και διεθνή πρωτοβουλία για να τεθεί ένα τέλος στην ισραηλινή επιθετικότητα».
Ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι έχει έλθει σήμερα σ’ επαφή με άλλους άραβες ηγέτες για να υιοθετηθεί μία «σταθερή και σοβαρή» θέση απέναντι στην ισραηλινή επιθετικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: