Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Οι μισθωτοί καλούνται να αναλογιστούν τις ευθύνες τους???




Στο σημαντικότερο εθνικό πολεμικό γεγονός μετά από τη μάχη του Μαραθώνα και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας εξελίσσεται η μάχη του Τζίρου. Το υπουργείο Οικονομίας και οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ως άλλοι στρατηγοί επιχειρούν από τα υψώματα να κατευθύνουν στη μάχη τους μισθωτούς καταναλωτές.Οι μισθωτοί καλούνται να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, να επιδείξουν εθνικό φρόνημα ευθέως ανάλογο των δυσθεώρητων μισθών των 700 ευρώ και να θωρακίσουν τη χώρα από το νέο εθνικό κίνδυνο, τον όλεθρο που ακούει στο όνομα Πτώση του Τζίρου.
Εν ανάγκη να πάρουν καταναλωτικά δάνεια, τα οποία εκτός από το να τονώσουν την αγορά, στηρίζουν και τον φουκαρά τραπεζικό τομέα.
Ταυτόχρονα όσοι έχουν την τιμή να μην είναι απλώς μισθωτοί αλλά και εργαζόμενοι σε εμπορικά, συνασπίζονται αυθόρμητα κατά της Πτώσης του Τζίρου μια και γουστάρουν να δουλέψουν την Κυριακή με τρέλα, διότι όπως τους είπαν οι επιχειρηματίες, είναι για το καλό τους.Διάφοροι ντελάληδες τσιρίζουν από τηλεπαραθύρων ότι εν ανάγκη θα πρέπει να κατέβουν και τα τανκς για να προασπίσουν τα μαγαζιά από την Πτώση του Τζίρου, πριν γίνουν όλα στάχτη και Burberry’s. Διότι κατά τα γνωστά, δεν φταίει η ταξική πολιτική που ασκεί εξ αρχής αυτή η κυβέρνηση. Φταίνε οι γνωστοί-άγνωστοι-κουκουλοφόροι, μια και είναι ορδές ολόκληρες και υπερέχουν αριθμητικά των «δυνάμεων της τάξης». Επίσης φταίει η διεθνής οικονομική κρίση, μια και κάθε μισθωτός είναι ιδιοκτήτης δυο-τριών τραπεζών και έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.
Το σκίτσο είναι του Πέτρου Ζερβού από το "9".



από Βλαχοκυριλές

Δεν υπάρχουν σχόλια: