Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Στά 44,56 δολάρια το βαρέλι .!

44,56 $ Το βαρέλι ???

Οι υπουργοί Πετρελαίου του ΟΠΕΚ συναντώνται στο Οράν της Αλγερίας καλώντας ταυτόχρονα τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες που δεν είναι μέλη του, όπως τη Ρωσία, να συμβάλλουν στην προσπάθεια σταθεροποίησης των τιμών.

Ο υπουργός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι το «καρτέλ» του πετρελαίου θα μειώσει την ημερήσια παραγωγή κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τις αρχές του επόμενου έτους. Από την πλευρά της η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει την παραγωγή της κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως σύμφωνα με τον υπουργό πετρελαίου του Κουβέιτ.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του αργού για παράδοση Ιανουαρίου ενισχύεται κατά 3,07% στα 44,94. Οι εν λόγω τιμές είναι κατά 70% χαμηλότερες σε σχέση με το ρεκόρ των 147,24 δολαρίων που είχε σημειωθεί στις 11 Ιουλίου. Χθες κατέγραψε πτώση κατά 2% λόγω των εκτιμήσεων ότι η απόφαση του ΟΠΕΚ δεν θα καταφέρει να βάλει «φρένο» στην κατρακύλα των τιμών.

Το συμβόλαιο του Φεβρουαρίου για το μπρεντ ενισχύεται κατά 3,6% στα 48,33 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο συμβόλαιο έληξε χθες καταγράφοντας απώλειες 4 λεπτών στα 44,56 δολάρια το βαρέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: