Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αλλαγή....

Αναφερόμενος στα γεγονότα των ημερών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή.

«Φτάνει πια, τώρα τη λύση θα τη δώσει ο λαός»,

τόνισε ο κ. Παπανδρέου και σημείωσε: «Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αλλαγή, ένα άλλο ήθος, μια άλλη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, μια άλλη αντίληψη οικονομικής ανάπτυξης», ενώ κάλεσε τους νέους της χώρας «να μετουσιώσουν την οργή που εκφράζουν σε δύναμη αλλαγής και ανατροπής».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει βούληση ατσάλινη, για να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και με μια νέα εθνική και κοινωνική συμφωνία να οικοδομήσει ένα κράτος που εκφράζει γνήσια την ανάγκες της κοινωνίας και το λαού».

Ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι πριν από δέκα μήνες είχε προειδοποιήσει στη Βουλή, τον κ. Καραμανλή ότι εάν δεν ξεκαθαρίσουν οι υποθέσεις σκανδάλων, «θα μας πάρουν με τις πέτρες», και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνοεί την κραυγή της κοινωνίας, ενώ βρίσκεται σε πολιτική παρακμή, καταρρέει, διαλύεται, ο πολιτικός χρόνος της έχει τελειώσει και οδηγεί τη χώρα σε περιπέτειες.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεμπερδέψει με μια γενικόλογη ανάληψη ευθυνών και τόνισε: Γι΄ αυτή την πρωτοφανή λεηλασία της περιουσίας του λαού, ανάληψη πολιτικών ευθυνών σημαίνει δύο απλά πράγματα: Σύσταση προανακριτικής επιτροπής και παραίτηση της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: