Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Σε «καθαρές πολιτικές λύσεις!!!

Eπιμένει το ΠΑΣΟΚ και απορρίπτει κάθε συζήτηση και σκέψη ακόμη, για κυβερνήσεις του λεγόμενου «μεγάλου συνασπισμού», δηλαδή συγκυβέρνηση με τη ΝΔ ή τύπου Οικουμενικής.

«Η Ελλάδα, οι Έλληνες, είμαστε ένας λαός που ξέρει από προσφυγιά, ξέρει τον πόνο της ξενιτιάς και της μετανάστευσης», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το Ανοιχτό Πολυϊατρείο και τον Ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου. Ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε με τους υπεύθυνους γιατρούς και τους εργαζόμενους του Ξενώνα, καθώς και με μετανάστες.

«Η συζήτηση δεν μας αφορά, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν συμπράττεις με αυτούς, τις πολιτικές των οποίων χρεώνεις για τα δεινά του τόπου», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου και επικαλούμενος την ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου, το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή, τόνισε:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε επίσης ένα οριστικό τέλος σε οποιαδήποτε σενάρια συγκυβέρνησης βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Είναι ξεκάθαρο ότι, για το ΠΑΣΟΚ, αυτό που προέχει είναι ο λαός να μπορέσει να εκφραστεί, να υπάρξει μία ισχυρή λαϊκή εντολή για αλλαγή της πορείας του τόπου. Σε κανέναν δεν πρόκειται να δώσει το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή χέρι βοήθειας, σίγουρα όχι σε αυτούς, οι οποίοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια της χώρας».

Σε ό,τι αφορά στην πιθανότητα συγκρότησης Οικουμενικής κυβέρνησης, ο κ. Παπακωνσταντίνου επικαλέσθηκε την ιστορική εμπειρία, «η οποία διδάσκει ότι οι οικουμενικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να λύσουν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και είναι συνήθως συνταγές παραλυσίας, συνέχισης και εμβάθυνσης της κρίσης» και τόνισε: «Η χώρα χρειάζεται μια καινούργια πολιτική κατεύθυνση. Εμείς αυτό θα επιδιώξουμε».

Ερωτηθείς, «εάν συμμερίζεται το ΠΑΣΟΚ ή αποδοκιμάζει την άποψη που εξέφρασε ο κ. Πάγκαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι "καθοδηγεί τις αλητείες που συμβαίνουν;"», ο κ. Παπακωνσταντίνου πήρε σαφείς αποστάσεις από τα λόγια του πρώην υπουργού, σημειώνοντας πως «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει τονίσει επανειλημμένα, ότι θεωρούμε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν τηρήσει μία στάση ευθύνης, καταδικάζοντας τα φαινόμενα βίας που βλέπουμε γύρω μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: