Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Με μια νέα κυβερνηση !!!


ΤΟΜΕΑΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε.

ΑΘΗΝΑ, 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008


ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ».


O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε χθες με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Προβόπουλο και συζήτησαν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τη διεθνή κρίση.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Γ. Παπανδρέου στις δηλώσεις του:- Υπογράμμισε ότι πέρα από τη διεθνή κρίση, οι Έλληνες πολίτες και κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα επιβαρύνονται και από την εγχώρια κρίση που αφορά στην οικονομία, στους θεσμούς, στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, στο πολιτικό σύστημα.
«Είναι μια κρίση με την υπογραφή
της Νέας Δημοκρατίας».-
Επανέλαβε ότι η διεθνής κρίση είναι και αυτή αποτέλεσμα συγκεκριμένων συντηρητικών επιλογών για «υποταγή του δημόσιου συμφέροντος σε ιδιοτελή κερδοσκοπικά και αδιαφανή συμφέροντα»
. Η απάντηση σε αυτές τις χρεοκοπημένες επιλογές είναι η «παγκόσμια απαίτηση για μεγαλύτερη διαφάνεια, νέους κανόνες στις αγορές».-
«Απαιτείται ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, με ενίσχυση του εισοδήματος, ανόρθωση του κοινωνικού κράτους, μια νέα αναπτυξιακή προοπτική και μια νέα σχέση πολίτη - κράτους, ένα ευνομούμενο κράτος».-
«Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι αντάξια των περιστάσεων που περνάμε…δυστυχώς για τη χώρα, ασχολείται με τα αδιέξοδά της.
Χρειάζεται αλλαγή πορείας.
Με μια νέα κυβέρνηση, που εγγυάται τη σιγουριά και την προοπτική για όλους τους Έλληνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: