Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΑΣΕ ???



Τα χρηματιστήρια ανεβαίνουν


…η αριστερά έχασε;
Σήμερα άρχισε η αντίστροφη πορεία γα τα χρηματιστήρια. Η εξήγηση κατά τα ειδησεογραφικά πρακτορεία έγκειται στο γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο όλες οι κυβερνήσεις αποφάσισαν να κινηθούν συντονισμένα για την επίλυση της κρίσης. Πως; Με την εγγυοδοσία επί της ουσίας όλων των τραπεζών και των επενδυτών τους και δευτερευόντως των πελατών…. Επίσης μια δήλωση του προέδρου του ΔΝΤ (Διεθνές Νομισματικό ταμείο) ότι εγγυάται την δανειοδότηση κυβερνήσεων, που με την σειρά τους θα εγγυηθούν τις τράπεζες κάνει προφανή και τον λόγο ανόδου των χρηματιστήριων σήμερα :
Μέσω της παρέμβασης του κράτους, όλοι μας εγγυώμαστε την κερδοσκοπία των τραπεζιτών και των χρηματιστών....Ε αν αυτό ευχαριστεί τον κόσμο, αν αυτό δείχνει τον δρόμο προς την ευημερία όλων μας, τότε τι άλλο να περιμένουμε για να επανέλθουμε στην δουλοπαροικία;
Γιατί το λέω αυτό ;
α) Γιατί όλοι μας θα δανειστούμε παραπάνω για να διασώσουμε συγκεκριμένα κέρδη ενός συστήματος που ήδη χρεωκόπησε.
β) Γιατί όλοι μας θα γίνουμε φτωχότεροι για πολλές δεκαετίες στο μέλλον από τον πρόσθετο δανεισμό. Ακόμα και με καλύτερα και “φτηνότερα” δάνεια για το κράτος μας, θα πληρώνουμε όλο και περισσότερα χρέη στο μέλλον.
γ) Γιατί όλοι μας αποφασίζουμε τελικά ότι η ΕΕ απέθανε…Ο όλος χειρισμός της κρίσης, αποδεικνύει ότι είναι απλώς μόρφωμα, ότι δεν έχει κανένα πολιτικό συντονισμό και ότι αν συνεχίσουμε έτσι η ημερομηνία λήξης αρχίζει να εμφανίζεται στην ούγια….
δ) Γιατί ανακαλύψαμε ότι μέχρι και τα δημοτικά συμβούλια της Αγγλίας, “κερδοσκοπούσαν” σε μια αγορά τραπεζική παγκόσμια. Δηλαδή με άλλα λόγια φτάσαμε στο σημείο σαν πολιτισμός πια, το κυριαρχο να είναι η κερδοφόρα επένδυση. Πάνω από όλα και για όλους μας….Μετά την κρίση θα αλλάξουμε προτεραιότητες; Αμφιβάλλω…
ε) Γιατί τελικά τοο πολιτικό σύστημα αλλάζει; Η κρίση έφερε και άλλη αμηχανία στην αριστερά. Που επαγγέλεται καλύτερη και δίκαιη κοινωνία, αλλά εγώ εισράττω όλο αμηχανία και κάτι ψελλίσματα για την “σύντηρηση” των αγορών. Μα οι αγορές αυτές αν δεν το καταλάβατε, προχτές έγιναν “προστατευμένες” και “κρατικές” και καταφέρατε πάλι να κερδίσουν οι ίδιοι. Αυτοί που έχουν…όχι αυτοί που δεν έχουν!!! Τώρα αν αυτό θεωρείται επιτυχία του κεντροδεξιού σχήματος…τρεις λαλούν και 2 χορεύουν.
Μέχρι την επόμενη κρίση, που θα μας αφήσει ακόμα πιο φτωχούς, μέχρι την κρίση που θα μας αφήσει …νεκρούς, ελπίζω να γίνει κάτι σε διεθνές επίπεδο.
Γιατί και εσύ αγαπητό ΚΚΕ, η απομόνωσή σου για λόγους δογματικούς και ιδεολογικής καθαρότητας, δεν βοηθάει… Αντίθετα θα αποτελείς και την “νομιμοποίηση” του συστήματος. Και πως θα φτιάξουμε συνθήκες διεθνούς αλληλεγγύης με τέτοια λογική περιχαράκωσης; Δεν λέω να κάνετε εκπτώσεις..αλλά ρε σύντροφοι να κινηθεί και κάτι….

Δηλώνω απογοητευμένος!!!
απο:koukiοs

Δεν υπάρχουν σχόλια: