Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Το σύστημα έπαιξε τα ρέστα του και έχασε!!!

Με το άρθρο μου:

Διαβάστε το και εφαρμόστε το.

Μετά την κρίση. Ύστερος-καπιταλισμός, Δημοκρατία και Κράτος!

Σήμερα το σύστημα έπαιξε τα ρέστα και χάνει καθώς τα κερδοσκοπικά κεφάλαια αποσύρονται από παντού και τα χρηματιστήρια καταρρέουν. Η αγορά είναι σίγουρη για την ύφεση και -το τραγικότερο -είναι ότι έχει προεξοφλήσει και τις μελλοντικές παρεμβάσεις εθνικών οικονομιών και τραπεζών. Μάλιστα τις θεωρεί ήδη καταδικασμένες!

Στις αρχές του 21ου αιώνα έγινε κατανοητό ότι η κατοχή πλούτου ισοδυναμεί με εξουσία. Η παραδοχή αυτή οδήγησε σε επαναξιολόγηση των εφαρμοσμένων πολιτικών συστημάτων και πολιτευμάτων αλλά και πολέμων ή επαναστάσεων από την αρχαιότητα έως σήμερα και έγινε κατανοητό ότι:

Ενώ Ιστορικά η έννοια του πλούτου άλλαζε και αφορούσε δέρματα, πέτρες, εργαλεία είτε μέδιμνες, μνες, γη, χρυσό ρευστό, πάντα σήμαινε εξουσία και -σε πολλές περιπτώσεις- η κατοχή πλούτου σήμαινε και πολιτικά δικαιώματα.

Ακόμη έγινε αντιληπτό ότι η μεταφορά πλούτου σε όποιο σημείο της οικονομικής πυραμίδας ή της Ιστορίας εάν συνέβη σήμανε ταυτόχρονα και μεταφορά εξουσίας.”

Σήμερα μας παίρνουν τα λεφτά και τα πετούν στην φωτιά της κρίσης. Την ίδια στγμή έχοντες και κατέχοντες κλειδώνουν τα χρήμαατ του με εποτόκια γύρω στο 6.5% σπεκουλάροντας στην κατάσταση χωρίς ντροπή!

Μαζί με τα δις που μας παίρνουν οι εθνικές οικονομίες και τα ρίχνουν στην φωτιά της κρίσης μας αφαιρούν εξουσία.

——————————————————-

5. Πολύ νωρίς είχα δει την κρίση ως ευκαρία για την Ελλάδα:

Διαβάστε το και εφαρμόστε το.

Οι ευκαιρίες της οικονομικής κρίσης.

Σήμερα αυτά που είχα αναφέρει φαντάζουν ως μόνη λύση.

Ως μονόδρομος για να μην υπάρξει ανεργία στην χώρα μας, για να στηριχτεί η ανάπτυξη και να βγούμε από την κρίση ως «καβαλάρηδες» του επομένου κύματος ανάπτυξης. Για να πετύχουμε την αυτονομία και την αυτάρκεια. Πρόκειτε για ένα new deal;

Διαβάστε το και εφαρμόστε το.

Τα 28 δις σε ένα τέτοιο πρόγραμμα θα ήταν πολύ πιο χρήσιμα

απο: papaioannou

1 σχόλιο:

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Ευχαριστώ. Επειδη πρωτη φορα σας βλέπω σας ευχομαι καλη πορεία.