Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ???

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ «ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.


1. Τι έκανε η σημερινή κυβέρνηση επί πέντε χρόνια; «Οι τράπεζες επωφελήθηκαν από την πολιτική σας. Επωφελήθηκαν με δις ευρώ, που τους χαρίσατε στην κυριολεξία και, τα μεταφέρατε στους ώμους του ασφαλιστικού συστήματος, στις πλάτες των εργαζομένων».

2. Τι κάνει τώρα η κυβέρνηση; «Πριν λίγες μέρες, ο υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε 7,5 διε ευρώ επιπλέον φόρους.

Και τώρα διαθέτει, διαπραγματεύεται με τις τράπεζες για το πώς θα στηρίξει, όχι το τραπεζικό σύστημα και τη ρευστότητα, αλλά τους μεγαλομετόχους και τις διοικήσεις. «Βρήκε» 28 δις ευρώ. Χρήματα του Ελληνικού λαού.

Διαθέτει, 28 δις ευρώ χωρίς διαφάνεια, χωρίς κανόνες, χωρίς κανείς να ξέρει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος της κάθε τράπεζας, χωρίς καμία εγγύηση ότι αυτοί οι πόροι θα φτάσουν στο φορολογούμενο, στον εργαζόμενο, το δανειολήπτη, τον παραγωγό, το μικρομεσαίο επιχειρηματία…

Σε όλες τις χώρες του κόσμου, ενισχύονται μόνο οι Τράπεζες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Εσείς, προτιμήσατε να διαβουλευτείτε παρασκηνιακά με τους τραπεζίτες για το μοίρασμα των 28 δις, των χρημάτων του Έλληνα πολίτη, του Έλληνα φορολογούμενου, κατά το δοκούν, κατά την αυθαίρετη επιλογή των υπουργών σας.

Αυτές είναι τριτοκοσμικές πρακτικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: