Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

TA ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΙΕΞΟΔΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ!!!


Επί ποδός πολέμου βρίσκονται τα συνδικάτα για τον προϋπολογισμό, αλλά και γενικότερα για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Σκληρές κοινωνικές συγκρούσεις προανήγγειλε η ΓΣΕΕ. Για συνέχιση της αδιέξοδης πολιτικής λιτότητας κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ, ενώ για αντιλαϊκό προϋπολογισμό κάνουν λόγο και οι συνταξιούχοι.
Την Τετάρτη απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, 24ωρη απεργία πραγματοποιείται σε λιμάνια, Ολυμπιακή, ΜΕΤΡΟ και Προαστιακό, ενώ στάσεις εργασίας θα κάνουν τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στις 21 Οκτωβρίου πραγματοποιείται η γενική απεργία από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ενώ στις 13 Οκτωβρίου οι επαγγελματοβιοτέχνες κλείνουν τα καταστήματά τους.
Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα από τις 20:00 έως τις 22:00 το βράδυ δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια του τραμ, λόγω των δίωρων στάσεων εργασίας που είχε εξαγγείλει το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (Σ.Η.Τ.Α), διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων. Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η πρώτη στάση εργασίας και συγκεκριμένα από τις 08.00 έως τις 10.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: