Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

ΤΟ ΚΚΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΤΙ ???


Μέχρι τώρα το ΚΚΕ δεν έχει πάρει σαφή θέση για το αν θα ψηφίσει υπέρ και της Προανακριτικής, παζαρεύοντας το κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας και ίσως όχι μόνο.
Η ηγεσία του Περισσού φαίνεται να προτάσσει την επαναπόκτηση του κτιρίου, από την εκκαθάριοση του μεγαλύτερου σκανδάλου μετά τη μεταπολίτευση, αυτό της Μονής Βατοπεδίου. Κι αυτό διότι ο μοναδικός τρόπος για να μη παραγραφούν οι όποιες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, περνάει από τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Την οποία το ΚΚΕ διστάζει, μάλλον δεν θέλει, να ψηφίσει, λειτουργώντας ως ασπίδα της κυβέρνησης, όπως σχολίασε και ο Γιώργος Κύρτσος, αναφερόμενος γενικά στο θέμα των Επιτροπών.
Κι αυτό που υποστηρίζει και το οποίο είναι το ίδιο ακριβώς που υποστηρίζει και η κυβέρνηση, ότι θα παμε σε Προανακριτική μετά την Εξεταστική και εφόσον προκύψουν αποχρώσες ενδείξεις όχι μόνο είναι εκ του πονηρού αλλά είναι και δόλιο καθώς φαίνεται να υποκρύπτει μυστική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ.
Η κυβέρνηση έχει πολλούς λόγους να υποστηρίζει τέτοιου είδους έωλα επιχειρήματα, πολύ περισσότερο όταν βρίσκει πρόθυμα όλα τα ΜΜΕ που έχει ταϊσει όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζει να τα ταϊζει, να αναπαράγουν με μεγάλη προθυμία τις νομικές ασυναρτησίες που ακουγονται, υπονομεύοντας, παρέα, τους δημοκρατικούς θεσμούς, τους οποίους, ιστορικά, κανένα από τα δύο κόμματα δεν σεβάστηκε.
Κυβέρνηση και ΚΚΕ υποστηρίζουν ότι για να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή χρειάζονται αποχρώσες ενδείξεις. Το λιγότερο (επικριτικό) που μπορεί να τους καταλογίσει κάποιος, είναι ότι αυτό που υποστηρίζουν είναι αντίθετο με το ελληνικό Σύνταγμα και ότι κατασκευάζουν ένα δικό τους Σύνταγμα, το οποίο δεν έχει ψηφιστεί από κανένα.
Το ελληνικό Σύνταγμα, στο άρθρο 86, προβλέπει τη σύσταση της Επιτροπής στην απλή περίπτωση που, σε μια υπόθεση που βρίσκεται σε διαδικασία προανάκρισης, προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία που σχετίζονται με υπουργούς ή υφυπουργούς.
Τα περί αποχρωσών ή άλλων ενδείξεων είναι εφευρέσεις της κυβέρνησης που θέλει να κουκουλώσει το μέγα σκάνδαλο και του ΚΚΕ που συμπράττει σε αυτό, για να πάρει ένα κτίριο, έστω κι αν το αντίτιμο δεν είναι χαμηλό. Ωστόσο, κάπως έτσι έκανε τις δουλειές του με το δημόσιο και ο Εφραίμ, πρωτοσύμβουλος του οποίου είναι ο Αρσένιος, γνωστό στέλεχος του ΚΚΕ στο παρελθόν.
Και ποιός μπορεί να αποκλείσει ότι δεν υπάρχει μεσολάβηση του Αρσένιου για να τα βρουν κυβέρνηση και ΚΚΕ στο θέμα του κτιρίου, καθώς το "δεξί χέρι" του Εφραίμ, όπως αποδείχθηκε από το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, ήταν ο πρώτος που πληροφορούνταν ποιά ακίνητα του δημοσίου μπορούσαν να παραχωρηθούν ή να ανταλλαγούν.
Το κτίριο της Μπουμπουλίνας είχε παραχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο στο ΚΚΕ για ιστορικούς και συναισθηματικούς λόγους και εκεί στέγαζε το ΚΚΕ τα γραφεία του μέχρι να μετακομίσει στον Περισσό, οπότε και πούλησε το κτίριο... στο ελληνικό δημόσιο, στην κατοχή του οποίου παραμένει μέχρι και σήμερα (για αύριο δεν ξέρουμε).
Τις διαπραγματεύσεις διεξάγουν από την πλευρά της κυβέρνησης ο Μιχάλης Λιάπης (πρωτοξάδελφος του Κώστα Καραμανλή) και από την πλευρά του ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής, πρώην Γραμματέας της ΚΝΕ, υπό τις διαταγές του οποίου υπηρέτησε και ο Αρσένιος.
Μήπως θα έπρεπε κάποιο κόμμα να καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή για το θέμα του κτιρίου, έτσι για να μάθουμε και οι υπόλοιποι τι συμβαίνει και κυρίως με πόσα χρήματα θα μπορούσαμε να το αγοράσουμε κι εμείς. Διότι αν πωλείται σε τιμές ανάλογες με αυτές που αγοράζουν ακίνητα διάφορα κυβερνητικά στελέχη, τότε, ίσως συμφέρει πολλούς από εμάς να το διεκδικήσουμε.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αν το κτίριο πωλείται, η κυβέρνηση πρέπει να υποχρεωθεί να το βγάλει σε δημοπρασία, αλλιώς θα πρόκειοται για καραμπινάτο σκάνδαλο. Άλλωστε, το κτίριο, παραχωρήθηκε μια φορά στο ΚΚΕ από το ελληνικό δημόσιο, για να στεγάσει τα γραφεία του. Δεν νοείται και δεύτερη παραχώρηση, έστω και με κάποιο τίμημα, για να αυξήσει την περιουσία του το ΚΚΕ.
Και γιατί να αυξήσει το ΚΚΕ την περιουσία του και όχι όλοι εμείς;


απο:Reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια: