Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ???

ΡΕ ΞΕΥΤΙΛΕΣ
ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΥΑΛΟ ΟΤΑΝ ΘΡΗΝΙΣΟΥΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ???
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ? Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ?
Ο ΔΗΜΟΣ ?
ΤΙ
ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ
ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΠΟΥ
ΘΑ ΔΟΣΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ
Η
οι μίζες είναι αυτές
που θα λαδώνουν τα γρανάζια
των μηχανισμών σάς ,
κ .ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ
για να πείτε το οκ ???


Υπό κατάληψη τελεί και πάλι από χθες το σχολικό συγκρότημα του Αγίου Κήρυκα, αφού οι μαθητές σε Συνέλευση που είχαν το ίδιο πρωί αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο τους μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.



Το επικίνδυνο κτίριο των εργαστηρίων, που έχει κριθεί κατεδαφιστέο παραμένει στη θέση του με τεράστιους κινδύνους να ελλοχεύουν για τα παιδιά και τους καθηγητές σε περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού.
Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας έχουν ξεκαθαρίσει πως τα χρήματα για τη μελέτη έχουν εξασφαλιστεί και υπογραμμίζουν εμμέσως πλην σαφώς, ότι η ευθύνη βαραίνει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ζακύνθου η οποία ανέλάβε να προχωρήσει στην ανάθεση της μελέτης.
Είναι γνωστό ότι προέκυψε πρόβλημα με την πληρωμή του μελετητή, η οποία κρίθηκε μη σύννομη από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.
Οι καθυστερήσεις στην πληρωμή της μελέτης, θα μπορούσαν ενδεχομένως να μην υπάρχουν αν εξαρχής τη διαδικασία για τη δημοπράτηση της μελέτης αναλάμβανε ο Οργανικός Σχολικών Κτιρίων
(όπως αρχικά είχε αποφασιστεί).
Το τελευταίο διάστημα πάντως το μπαλάκι των ευθυνών πετάει το Υπουργείο Παιδείας στη Νομαρχία και η Νομαρχία στο Υπουργείο Οικονομικών ενώ οι μαθητές εξακολουθούν να χάνουν μαθήματα, τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν εναλλακτικά σε ένα επιεικώς απαράδεκτο κτίριο.
Τέλος, παρά τις καθυστερήσεις δεν προχωρά ούτε η εναλλακτική πρόταση που τέθηκε ώστε η κατεδάφιση του κτιρίου των εργαστηρίων να γίνει με απευθείας ανάθεση ώστε να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: