Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Κατηγορείται για απάτη εις βάρος της ΕΕ ???



Εκκρεμεί η άρση της ασυλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη
Την άρση της ασυλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ζητήσουν οι εισαγγελικές αρχές, αναφέρει η εφημερίδα το «Έθνος της Κυριακής».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Μητσοτάκης κατηγορείται για απάτη εις βάρος της ΕΕ από παράνομες επιδοτήσεις του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης σε εταιρεία, της οποίας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ήταν ο ίδιος.
Την περίοδο 2001-2003, όταν ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν βουλευτής, κατείχε τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου σε Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία μέσω κοινοτικού προγράμματος έλαβε οικονομική ενίσχυση για ένα πρόγραμμα με θερμοκοιτίδες. Η εταιρεία αυτή υπέδειξε προς ένταξη στα ίδια προγράμματα άλλες εταιρείες, οι οποίες όμως δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές, αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».
Η χρηματοδότηση έγινε μέσω του υπουργείου Ανάπτυξης, ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα, όταν έγινε γνωστό, ότι υπήρξαν παράνομες ενέργειες, το ΥΠΑΝ ανακάλεσε τις χρηματοδοτήσεις, αξιώνοντας από την εταιρεία το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο και επέστρεψε.
Πάντα σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», τα οικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζημιώθηκαν κατά 150.000 ευρώ.
Όπως έγινε γνωστό, κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρίζουν ότι ο βουλευτής ενέργησε για λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας, η οποία, όπως λένε, είναι εντελώς παράλογο να θέλει να συνεργαστεί με μη αξιόπιστες εταιρείες


απο:ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

1 σχόλιο:

neodimokratis είπε...

Βλακείες φιλαράκο. Περί εσωκομματικών μαχαιρωμάτων πρόκειται. Ο Κυριάκος είναι γαμώ τα παιδιά. Διάβασε την ανακοίνωση του στο http://troktiko.blogspot.com/2008/10/blog-post_8576.html.
και θα καταλάβεις.
Έλυσε το Υπουργείο Ανάπτυξης την ακρίβεια και ασχολείται και με τα εσωκομματικά μαχαιρώματα τώρα. Τι να πεις;