Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ


Ταλαιπωρείται και μας ταλαιπωρεί...
.
...ο Κώστας Καραμανλής!.
Γράφει ο Χρήστος Λουτράδης .
Απορώ γιατι ταλαιπωρείται και μας ταλαιπώρει. Απο την πλήρη απουσία απο τα καθήκοντα του στην υπερεκθεση. Προσπαθεί να μιλήσει πολιτικά ενώ δεν έχει πολιτική και να πουλήσει τσαμπουκά ενώ του λείπει η πολιτική πυγμή στα στοιχειώδη αλλά σημαντικά οπως οι περίφημες μεταρρυθμίσεις.
Την ίδια στιγμή που καλει τους βουλευτές του κόμματος του σε συστράτευση και ομοψυχία δεν τους ξεκαθαρίζει το αυτονοήτο. Συστράτευση σε τι και για ποιον λόγο. Την ίδια στιγμή που δηλώνει την πίστη του στην ευρωστία του τραπεζικού συστήματος και στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, ο Υπουργός Οικονομίας ομολογεί την αδυναμία εκτέλεσης του προυπολογισμού.
Την ίδια στιγμή που δηλώνει την αντίθεση του στα κατεστημένα συμφέροντα επιτρέπει στο πιο σκληρό και συμπαγές σύστημα παρα-εξουσίας να λειτουργεί στο Μέγαρο Μάξιμου. Ένα σύστημα που εκτελεί πολιτικά και ήθικα οποιονδήποτε στέκεται εμπόδιο στην ευόδωση απαιτήσεων του, πρόσφατο παράδειγμα το Βατοπέδι.
Για αυτό το λόγο θα ήταν πιο τίμιο και ίσως και πιο αποδοτικό για την παράταξη του και τον ίδιο απο πειστικός ρήτορας να γίνει Πρωθυπουργός. Γιατί αν κάποτε η ρητορική ήταν τέχνη, με τον Καραμανλή έχει μετατραπεί σε τέχνη της παραπλάνησης.
απο:press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: