Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Η εν λόγω μεταρρύθμιση έγινε χωρίς μελέτη???


Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση‏...
...έγινε χωρίς μελέτη και χωρίς πρόγραμμα!

.Γράφει η ΑΙΚΑΤ. ΖΑΦΕΙΡΗ-ΚΑΜΠΙΤΣΗ Επιτ. Γεν Διευθυντής ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Τέως Πρόεδρος Δ.Σ ΤΑΠ.ΟΤΕ. .Την 03/04/08 ο πολλά υποσχόμενος νόμος 3655/08για την κονωνική ασφάλιση βλέπει το φώς της δημοσιότητας.

Αποτελείται από 154 άρθρα και διατρέχει όλο το φάσμα της κοινωνικής ασφάλισης.


Ο τίτλος του είναι "Διοικητική και Οργανωτική Μεταρρύθμιση και άλλες ασφαλιστικές διατάξεις".

Η εν λόγω μεταρρύθμιση έγινε χωρίς μελέτη, χωρίς πρόγραμμα, το μόνο που στόχευε ηταν η υλοποίηση των διατάξεων για να φανεί η επιτυχία δήθεν της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.


Οι βαρύγδουποι όροι "Οργανωτική και Διοικητική Μεταρρύθμιση" δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα γιατί εφόσον κρίθηκε αναγκαίο να ενοποιηθούν τα Ταμεία, λόγω των ανισοτήτων και διαφοροποιήσεων ως προς τις παροχές, αυτές παραμένουν κατ' επιταγήν του νόμου ως έχουν, αυξάνοντας τα ταμειακά ή οργανικά ελλείμματα κατά περίπτωση.

Οι ενοποιήσεις έγιναν χωρίς ολοκληρωμένη μελέτη ενοποίησης, χωρίς καμία διοικητική μελέτη οργάνωσης και στελέχωσης των νέων φορέων.

Στις επιτροπές του άρθρου 139 του νόμου δεν μετείχαν ειδικοί επιστήμονες να εκφράσουν απόψεις για ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα και τα αποτελέσματα τα βιώνουμε όλοι σε καθημερινή βάση.

Για το θέμα αυτό δεν ερωτήθηκαν καν οι προηγούμενες Διοικήσεις.

Οι Πρόεδροι ήταν ίσως παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: