Κυριακή, 20 Ιουλίου 2008

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ....ΡΗΤΡΑ ΣΥΝΑπελπισμένη από την κρίση η πλειονότητα των πολιτών, βλέπει ως μόνη λύση τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ.........
Ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης στις επόμενες εθνικές εκλογές βάσει του ισχύοντος εκλογικού νόμου θεωρείται ανέφικτος και βάσει του νέου εξαιρετικά δύσκολος.
Μέσα από αυτές τις συνθήκες ως μοναδική πιθανότητα - δυνατότητα υπέρβασης της διαφαινόμενης πολιτικής κρίσης ξεπροβάλλει η εκλογική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον Συνασπισμό.

Οπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της MARC, ένας τέτοιος κεντροαριστερός συνασπισμός θα έβγαζε κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, έχοντας δυναμική σημαντικά μεγαλύτερη από αυτήν που προκύπτει από την απλή άθροιση των ποσοστών των δύο συνιστωσών του.
Η συνεργασία με τον Συνασπισμό φαίνεται να λειτουργεί ως διαδικασία αναβάπτισης για το ΠΑΣΟΚ, αφού μόνο έτσι καταφέρνει να «συγκινήσει» τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του.
Από την άλλη μία τέτοια πιθανότητα βρίσκει ευρεία, αν και όχι καθολική, υποστήριξη στους ψηφοφόρους του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς ενώ προσελκύει αξιόλογα ποσοστά ψηφοφόρων της ΝΔ, του ΚΚΕ και μικρότερων κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: