Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Ο εφιάλτης του 2007 ενδεχομένως δεν έγινε μάθημα σε κάποιους υπεύθυνους. Είναι απλά αδιανόητο το σενάριο της επανάληψης, όσο δυνατά κι αν φυσούν οι άνεμοι, όσο κι αν ανέβει ο υδράργυρος.
Τώρα ξεκινά η επικίνδυνη περίοδος και όλοι όσοι είναι αρμόδιοι πρέπει να σκύψουν το κεφάλι πάνω στο θέμα. Να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν στον τομέα της πρόληψης.
Είναι γνωστό ότι οι εθελοντές για την πυρασφάλεια έχουν πληθύνει με αφορμή την κόλαση του 2007 και οφείλεται να αξιοποιηθούν. Μαζί με όλες τις υπάρχουσες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες αύξησαν την υλικοτεχνική τους υποδομή μετά τα περυσινά εγκλήματα.
Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία… Ούτε οι «στρατηγοί άνεμοι», ούτε οι «ασύμμετρες απειλές» είναι δυνατόν να παραμυθιάσουν τον οποιονδήποτε για μία πιθανή κυβερνητική αβελτηρία. Απλά και μόνο δεν πρέπει να κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή, ενώ οι ελάχιστοι πράσινοι «πνεύμονες» που μας έχουν απομείνει οφείλουν να προστατευτούν ως κόρη οφθαλμού.
Μπορεί ο πολιτικός κόσμος να «καίγεται» από τις φωτιές των μαύρων ταμείων της Siemens, αλλά αυτό δεν συνιστά καμία δικαιολογία. Εάν υπάρξει επανάληψη του περυσινού σκηνικού φοβούμαι ότι μαζί με τα άμοιρα τα δέντρα θα αποτεφρωθεί και το σύστημα της μεταπολίτευσης, κυρίως οι φορείς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: